Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Bugün Türkiye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, ‘HEPİMİZ19’ sloganıyla 15-21 Mayıs tarihleri ​​arasında ülke genelinde kültür, sanat ve spor etkinlikleri düzenliyor.

19 Mayıs kutlamaları sabah saat 09:30’da Anıtkabir’de düzenlenen törenle başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasaploğlu başkanlığındaki heyet Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ziyaret etti.   “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programı ile temsili gençler tarihi ve kültürel zenginliklerimizi yerinde görme ve milli mücadele ruhunu yerinde gözlemleme fırsatı bulacak. Meclis ayrıca Hacı Bayram-ı Veli Camii, Tacettin Tekkesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Hamamönü’nü de ziyaret edecek. “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programı kapsamında Ankara-Samsun ve Amasya illerini kapsayan kültür ve tarih programına gençler de katılacak. Akşam ise Başşehir Halk Bahçesi’nde saat 20:00’de Sinan Akçıl konseri verilecek.

“Güçlü ve mutlu Türkiye hedeflerimize gençlerimizle birlikte ulaşacağız”

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaktığı meşalenin heyecanını ve coşkusunu yaşadığını vurguladı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında da aynı ruh ve heyecanla, milletimizin egemenliği ve tam bağımsızlığı için Samsun’daki yoldaşlarımız. Bakan Kasapoğlu, Atatürk’ün işaret ettiği Türkiye’nin geleceğe yürüyüşünde tek güvencesinin gençlik olduğunu ifade ederek, “Bilimde, sporda, sanatta ve hayatın her alanında daha güçlü ve mutlu bir Türkiye hedeflerini gerçekleştireceğiz. gençlerimizle.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu