Haber

83 yaşındaki eski güreşçi hasreti gidermek için güreşi izliyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 15 yaşından beri güreşen ve geçtiğimiz yıllarda güreşi bırakan 83 yaşındaki Metin Arslan, şimdilerde seyirci olarak hasretini gideriyor.

Mudurnu ilçesine bağlı Topardıç köyünde ikamet eden 83 yaşındaki Metin Arslan, 3 yıl önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle güreşi bıraktı. 15 yaşından 80 yaşına kadar Mudurnu yöresinde yaz aylarında güreşen Arslan, Topardıç köyünde düzenlenen Karapınar Bayramı’nda hatıralarını yad etti. Güreş sahasına gelen eski güreşçi, güreşi yandan izledi.

“Güreşçileri görmek istiyorum”

Yıllardır güreş yaptığını belirten Metin Arslan, “Güreşe bayılıyorum. Hastalığımdan dolayı artık güreşemiyorum. Çocuklarıma ‘Beni güreş sahasına götürün’ dedim. Pehlivan görmek istiyorum. Geldik onları gördük. Ben küçük yaşlardan beri güreşiyorum. Bırakın zamanlarını güreşle geçirsinler” diye konuştu.

Özlemini gidermek için babasını güreşe götürdüklerini belirten Ayşe Sözkesen, “Babam rahatsızlığından dolayı artık güreşemiyor ama merakı çok. Çok küçük yaşlardan itibaren güreşlere katıldı. köylerde bayramlarda güreşirdi. Rakiplerini döverdi. Hasret giderilsin diye getirdik.” – BÖLÜNMÜŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu