Ekonomi

ABD senatörleri artık kripto yanlısı

Coinbase’in savunuculuk organizasyonu Stand with Crypto’dan gelen son bilgilere göre, ABD Senatörleri artık kripto para biriminin yanında yer alıyor.

Kripto para birimlerini destekleyen ABD Senatörleri arasında şu anda 18 senatör var.

Stand with Crypto’nun son verilerine göre Cumhuriyetçi ABD Senatörleri Cynthia LumnisVe Ted Burr En kripto yanlısı 2. senatör olduğu göze çarpıyor. Cynthia Lumnis tek başına sekiz kripto yasa tasarısı ve kriptoyla ilgili 184 kamuya açıklama sundu. Ted Burr’un sekiz yasa tasarısı ve 24 beyanı var.

Cumhuriyetçi arkadaşlar Lumnis ve Burr’dan sonra beş yasa tasarısı ve 92 deklarasyon gösteriyor Ted CruzVe Bill Hagerty geliyor. Kripto paraya olumlu bakan 18 senatörün 14’ü Cumhuriyetçi, geri kalan 4’ü Demokrat.

Tabloya genel olarak bakıldığında ABD Senatörlerinin sayısı her eyalette 2 olmak üzere 100 kişidir. 30 senatörden oluşan net bir grup, kripto para birimlerine karşı çıkan bireylerden oluşuyor.

Donald Trumpve Bağımsız liderlik adayı Robert F.Kennedy Jr.‘nin kriptoyu destekleme yönündeki hamlesine kesinlikle tolerans gösteremeyiz.

Kennedy yakında seçilirse bitcoinSeçim kampanyasına Trump için bir yasa tasarısı sunacağını da ekleyerek CBDC’lerin oluşturulmasına izin vermeyeceğini duyurdu.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe BidenDijital varlıklara yaklaşımı nedeniyle kripto muhalifi olarak görülüyor.

Kripto Varlık Rakipleri

Stand With Crypto bilgisine göre, kripto karşıtı senatörlerin en dikkate değer olanı, şu anda toplam üç kripto karşıtı yasa tasarısını destekleyen veya sunan ve aynı zamanda kriptoya karşı toplam 76 açıklama yayınlayan kişidir. Elizabeth Warrendır-dir.

Temmuz 2023’te Elizabeth Warren, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını yeniden yürürlüğe koydu ve şunları yineledi:

  • Gözaltına alınmayan dijital cüzdanlara karşı sıkı önlem alınması
  • Banka Kapatma Yasası sorumluluklarının genişletilmesi
  • Kara Para Aklamanın Önlenmesi
  • Uyumluluk incelemesi oluşturun
  • Yasadışı kullanıma girmeyin

Tasarı adanın her iki tarafından da çok sayıda milletvekili tarafından destekleniyor. Yasa, dijital varlıkların yasa dışı kullanımını ele almada başarısız olacağını iddia eden savunucu gruplardan eleştirilere maruz kaldı.

Warren, 2023’teki seçim kampanyasının önemli bir parçası olarak “kriptoya karşı savaşı” yeniden ele aldı. O zamandan bu yana, kripto para biriminin Orta Doğu’da terörizmin finansmanına önemli ölçüde yardımcı olmak ve genel olarak yasa dışı faaliyetler için kullanıldığını iddia eden çeşitli kamuoyu açıklamalarında bulundu. aksi yöndeki kanıtların artmasına rağmen.

Bu haber ilk olarak Coin Engineer internet sitesinde yayımlandı.

mendereshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu