Ekonomi

Albemarle operasyonları kolaylaştıracak, maliyet kesintileri bekliyor

Dünyanın önde gelen lityum üreticisi Albemarle Corp (NYSE:ALB), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, giderleri azaltmak için bu yıl iş gücünü azaltmayı ve giderleri kısmayı planladığını duyurdu. Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,4 artışla 127,67 dolara ulaştı. Maliyet düşürme stratejisi, sözleşmeli hizmetlere yapılan harcamaların azaltılmasını ve iki lityum projesine yapılan yatırımın ertelenmesini içeriyor.

Karar, 2023’te %80’in üzerinde düşen lityum spot fiyatlarında önemli bir düşüş göz önüne alındığında alındı. Bu düşüş, büyük üreticilerin lityum arzındaki artışın pil üreticilerinin talebini aşmasına bağlandı.

Albemarle, piyasa koşullarına uyum sağlamak amacıyla 2024 yılı için sermaye harcamalarının 1,6 milyar ila 1,8 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor; bu da 2023’te harcanan yaklaşık 2,1 milyar dolardan bir düşüşe işaret ediyor.

Ayrıca Albemarle, kıdem tazminatı ve buna bağlı fayda maliyetleri, çıkış ve elden çıkarma faaliyetlerinden kaynaklanan giderler ve varlık değerindeki düşüşler nedeniyle 2024 yılının ilk çeyreğinde bir gider öngörüyor. Bu önlemler, şirketin değişen pazar dinamikleri karşısında operasyonlarını kolaylaştırma ve kaynaklarını daha verimli yönetme çabasının bir parçası.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu