Haber

Avrupa Birliği’nden Vize Krizine İlişkin Açıklama

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vize sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Meyer-Landrut, sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “AB’nin Türkiye’ye karşı vizeleri engelleyecek bir politikası yok.

AB ülkelerine gitmek için Schengen vizesi almak son zamanlarda imkansız hale geldi.

Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vize sorununu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Nikolaus Meyer-Landrut, “AB’nin bu yönde aldığı bir politika veya karar yok.” sözünü kullandı.

Landrut, Türkiye’nin 2022 boyunca en çok Schengen vizesi başvurusu yapan ülke olduğuna dikkat çekti. ‘Türkiye’nin ret oranı dünya ortalamasının altında.’söz konusu.

Büyükelçi ayrıca 2022’de ret oranının 2021’e göre yüzde 15 azaldığını belirterek, Türklere verilen uzun süreli ve çok girişli vizelerin dünya ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

“Sorun nereden geliyor?” sorusuna Landrut şu yanıtı verdi:

‘Vize başvurusu ile, vizenin verilmesinin ortasındaki son tarih bazen uzayabilir. Tüm ülkelerin konsoloslukları bu süreyi kısaltmak için elinden geleni yapıyor. Sorunu çözmeye çalışıyorlar. Herkesin şahsi başvurusuna göre eksikliklerden dolayı bazı retler olabilir.’

korkuteli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu