Ekonomi

BioXcel Therapeutics 60 milyon dolarlık hisse senedi arzını başlattı

NEW HAVEN, Connect. – BioXcel Therapeutics, Inc., ilaç geliştirmek için yapay zekayı kullanan bir biyofarmasötik şirketi. (NASDAQ:BTAI) Perşembe günü yaptığı duyuruda, hisselerinin 60 milyon dolarlık taahhütlü halka arzını başlattığını duyurdu. Şirket ayrıca belirli yatırımcılara alternatif olarak ön finansmanlı varantlar sunmayı da planlıyor. Teklife ek olarak sigortacılar, halka arz fiyatından, daha az sigorta indirimi ve komiteler üzerinden 9 milyon dolara kadar ek hisse satın alma konusunda 30 günlük bir seçeneğe sahip olacak.

BofA Securities ve Truist Securities, halka arz için ortak ön muhasebeci olarak hareket ediyor. Ancak arzın tamamlanması ve koşulları piyasa koşullarına bağlı olup, arzın ne zaman tamamlanacağı veya tamamlanıp tamamlanmayacağı konusunda kesinlik bulunmamaktadır.

BioXcel, bu tekliften elde edilen net geliri devam eden ve planlanan klinik çalışmaları, ticarileştirme çabalarını ve genel kurumsal işlevleri desteklemek için kullanmayı planlıyor. Teklif, 13 Kasım 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere 2 Kasım 2023’te Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan raf kayıt beyanı uyarınca yapılıyor.

Arzın şartlarına ilişkin ayrıntılar, SEC’e sunulan ön izahname ekinde yer alacak ve SEC’in web sitesinde mevcut olacak. Nihai koşullar SEC’e sunulacak kesin izahname ekinde açıklanacaktır.

Bu duyuru, böyle bir teklifin, talebin veya satışın, söz konusu yargı bölgesinin menkul kıymetler kanunları uyarınca kayıt veya yeterlilik öncesinde yasa dışı olacağı herhangi bir yargı bölgesinde, bir satış teklifi veya menkul kıymet satın alma teklifi talebi teşkil etmez. Değerler satılmayacaktır.

Şirketin basın bülteni, gelecekteki performansın garantisi olmayan ve risklere ve belirsizliklere tabi olan ileriye dönük ifadeler içermektedir. Yatırımcılar, şirketin SEC’e yaptığı başvurularda ayrıntılı olarak açıklananlar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden dolayı gerçek sonuçların öngörülenlerden önemli ölçüde farklı olabileceği konusunda uyarılıyor.

InvestingPro İçgörüleri

BioXcel Therapeutics, Inc. Yatırımcılar, 60 milyon dolarlık halka arzına hazırlanırken şirketin mali durumunu ve piyasa performansını yakından izliyor. YatırımPro Verilere göre BioXcel Therapeutics’in şu anda piyasa değeri 112,24 milyon dolar. Güçlü bir dönemden geçmesine rağmen şirket, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda %806,57 gibi etkileyici bir gelir artışı kaydetti ve bu da operasyonlarını ölçeklendirme potansiyelinin altını çizdi. Ancak aynı dönemde şirketin işletme geliri marjı şaşırtıcı bir şekilde negatif %16154,43’tür ve bu da gelire oranla ciddi operasyonel maliyetleri yansıtmaktadır.

Son fiyat hareketleri BioXcel için karışık bir tablo ortaya koyuyor. Şirket geçen hafta toplam fiyat getirisi %22,55 ile güçlü bir getiri elde ederken, geçen ay %35,38 ile daha da güçlü bir getiri elde etti. Bu rakamlar, geçen yıl fiyat toplam getirisindeki %88,41’lik düşüşle tezat oluşturuyor ve hisse senedinin oynaklığını ve biyofarmasötik segmentine yatırım yapmanın yüksek riskli doğasını gösteriyor. Bu teklifi değerlendiren yatırımcılar ayrıca BioXcel hisselerinin şu anda 52 haftanın en yüksek seviyesinin yalnızca %10,99’unda işlem gördüğünü ve bu durumun potansiyel olarak şirketin uzun vadeli stratejisine güvenenler için indirimli bir giriş noktasına işaret ettiğini belirtebilirler.

YatırımPro İpuçları konusuna dönersek, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörmemeleri dikkat çekiyor; Bu, güçlü faaliyet geliri marjı verileriyle tutarlıdır. Ayrıca BioXcel hızla nakit tüketiyor; Şirketin klinik deneylerini ve ticarileştirme çabalarını finanse etmek için sermayeye ihtiyacı olduğu göz önüne alındığında, yatırımcıların dikkate alması gereken kritik bir faktördür. Şirketin potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyenler için bkz. https://www.investing.com/pro/BTAI 13 InvestingPro İpucu Fazlası var. İlgilenen yatırımcılar SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim alabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu