Haber

Biz de Varız Platformu, Ankara’da Kamu Görevlilerinin Talepleri İçin Miting Yaptı: “Tüm Kamu Çalışanlarının Ücretleri İnsan Onuruna Yaraşır,…

Bağımsız kamu vazifelileri sendikalarının oluşturduğu “Biz de Varız Platformu”, Ankara’da çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle miting düzenledi. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Tüm kamu çalışanlarının ücretleri insan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır. Tüm kamu çalışanları için gelir vergisi yüzde 10’da sabitlenmelidir. Birinci dereceye düşen her kamu çalışanı arkadaşım 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır. Mülakat artık tarih olmalı, adaletin sağlanması için misyona başlamalarda ve yükselmelerde ehliyet ve liyakat temel alınmalıdır” dedi.

Bağımsız Kamu Vazifelileri Sendikaları Konfederasyonu, bugün Ankara Anıtpark’ta; maaş ve özlük hakları ile ilgili taleplerini duyurmak için miting düzenledi. Mitinge, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’na üye Anadolu Eğitim Sen, Bağımsız Güç Sendikası, Bağımsız Tarım Orman ve Etraf Sendikası, Bağımsız Ofis Sendikası, Bağımsız Ulaştırma Sendikası, Bağımsız Yapı-İmar Sendikası, Bağımsız Haber Sendikası, Bağımsız Sıhhat Sendikası, Birlik Sıhhat Sendikası, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ve ayrıyeten Adalet-Sen, Hürriyetçi Sıhhat Sen, Savunma, Ofis ve Takviye Hizmetleri Sendikası, Sivil Memurlar Sendikası, Tüm Sıhhat ve Toplumsal Hizmet Çalışanları Sendikası, Üniversite İdari İşçi Sendikası ve Kamu Aşçıları Derneği katıldı.

Bağımsız Kamu Vazifelileri Sendikaları Konfederasyonu ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Lideri Mehmet Alper Öğretici, şunları söyledi:

“MEMUR HAYATINDA GÖRMEDİĞİ KADAR ALIM GÜCÜNÜ KAYBETTİ”

“Bugün binlerce kamu vazifelisi buradaysa bunun nedeni açlık hududuna yaklaşmış maaşlarımız, düşen alım gücümüzdür. Her geçen toplu mukavelelerde göstermelik, TÜİK enflasyonunun dahi altında kalan artışlarla kamu çalışanları ve emeklileri artık geçinemiyor. Çok uzağa gitmemize gerek yok, 2021 Ağustos ayındaki 6. Periyot toplu mukavelelerini hatırlamak kâfi. Merkez Bankası’nın şimdiye kadar hiç tutmamış tahminleri le pazarlık başlıyor, bizim yetkili ama etkisizler 2022 için yüzde 5 artı 7, 2023 içinse yüzde 8 artı 6’ya imza atıyorlar. Yüzdelik artırım haricinde ortada bir kazanım yokken ‘Bütçeden hakkımızı refahtan payımızı aldık, memur kazandı’ diyorlar. Yetkiliyiz diye dolaşanlara bu meydandan bir daha hatırlatalım, memur kazanmadı efendiler. Memur hayatında görmediği kadar alım gücünü kaybetti.

“BİRİNCİ DERECEYE DÜŞEN HER KAMU ÇALIŞANI 3600 EK GÖSTERGEDEN YARARLANMALIDIR”

Bizlerin talepleri çok açık ve nettir. Tüm kamu çalışanlarının fiyatları insan onuruna yaraşır, yoksulluk sonunun üzerinde bir fiyat olmalıdır. Tüm kamu çalışanları için gelir vergisi yüzde 10’da sabitlenmelidir. 3600 ek gösterge… Kamu çalışanları ortasında ayrım yapılmış birçok meslek kümesi dahil edilmişken başta yönetici sıfatında olan şeflerimiz olmak üzere öbür memurlarımız saf dışı bırakılmıştır. Birinci dereceye düşen her kamu çalışanı arkadaşım 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı, bu sınıfta olanların hepsi tahsil durumuna uygun takımlara geçirilmelidir. Memurlar ikramiyeden yararlanmalı, ikramiyemiz kalmamalı. Mülakat artık tarih olmalı, adaletin sağlanması için vazifeye başlamalarda ve yükselmelerde ehliyet ve liyakat temel alınmalıdır.

Kamu çalışanlarının makus talihini değiştirmek için toplu kontrat masalarında geleceklerini çalanlara dur demek için, siyaseten bağımsız sendikacılık Türkiye’de kamu çalışanlarının tek umududur. Kamu çalışanlarımız şuna emin olsun ki çocuklarının geleceğinden, alın terinden çalınan her şuranın hesabını sormak bizlerin boynunun borcudur. Kamu çalışanları siyasi sendikalara mecbur değiller.”

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Kenan Haluk Baytemir de şöyle konuştu:

“KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI BİREBİR ORANDA ARTMAYARAK ALIM GÜCÜ ÖNEMLİ ORANLARDA DÜŞMÜŞTÜR”

“Konut kiralarını, elektrik, su, doğalgaz, döviz ve altını geçtik, kamu çalışanlarının maaşlarını temel besin unsurları ile karşılaştırdığımızda bile bir evvelki yıla oranlar 4-5 katı fiyat artışları olmuştur. Fakat kamu çalışanlarının maaşları tıpkı oranda artmayarak alım gücü önemli oranlarda düşmüştür. Garibanın simidi 7 lira, çayı 5 lira, süt olmuş 15 lira. Çocuklarımızın hasreti olmuş yaş pasta 250 lira, ne yapalım çocuklarımızı pastanenin önünden geçirmeyelim mi? Geçirmek zorundaysak başını çevirip gözlerini mi kapatalım?  Bizi banka promosyonuna muhtaç eden ailemizin karşısında yere baktıran, alım gücümüzü gün geçtikçe eriten gerçeği yansıtmayan TÜİK datalarına nazaran masaya oturarak sözleşemeye imza atan yetkili fakat etkisiz konfederasyon liderlerine sesleniyorum. Toplu kontrat masası, fotoğraf verme yeri, birbirinin sırtını sıvazlama yeri değildir. Maaşlarımıza, eşel taşınabilir sisteminde olduğu üzere hissedilen ve gerçek enflasyon oranında her ay artırım yapılmasını istiyoruz.

“KURUM TAZMİNATI STATÜ AYRIMI YAPILMAKSIZIN HERKESE VERİLMELİ, HEPİMİZ ALMALIYIZ”

Amirinin dediği her işi yapan değil, vazifesinin gerektiği işi yapan, sorumluluk sahibi yardımcı sınıfında istihdam edilen 110 bin kardeşimiz için yardımcı hizmetler sınıfı artık kaldırılsın. Devleti temsil eden devlet memurudur, yardımcı hizmetler sınıfı devlet memurluğuna yakışmıyor. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılıncaya kadar ivedilikle Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) çalışan teknisyen sınıfımızın görev tanım formları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na uygun bir formda hazırlanarak yayınlanmalıdır. Ulusal Savunma, İçişleri ve Kuvvet Komutanlığı bakanlıkları ile EGM’de çalışan devlet memurlarına 4688 sayılı Kamu Vazifelileri Sendikaları ve Toplu Kontrat kanununda savunma ve güvenlik iş kolu verilmelidir. Kurum tazminatı statü ayrımı yapılmaksızın herkese verilmeli, hepimiz almalıyız.

“TÜM MEMURLARINA NAKDEN YEMEK YARDIMI YAPILMALIDIR”

3600 gösterge yalnızca 4 meslek kümesine değil, çalışanlar ortası ayrımcılığa son verilerek birinci dereceye gelmiş tüm devlet memurlarını kapsamalıdır. Hani hak, hukuk, adalet? Eşitlik istiyoruz. Banka maaş promosyonu biz çalışanların lehine olmak kuralıyla yapılan kontratlar ya iptal edilmelidir ya da günün şartlarına nazaran revize edilmelidir. Kurum içinde yapılan vazifede yükselme ve unvan değişikliği imtihanında bir nevi adam kayırma sistemi olan mülakat sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Tüm kamu çalışanlarına ivedilikle kira yardımı yapılmalıdır. Kılık kıyafet yönetmeliği iptal edilmelidir, devam ettiği taktirde kılık kıyafet yardım meblağı tekrardan ve günümüz fiyatlarına nazaran yine düzenlenerek tüm kamu çalışanlarına verilmelidir. Acilen devlet memurlarına verilen tayin meblağı ve yemek fiyatı günün şartlarına nazaran yine revize dilerek tüm memurlarına nakden yemek yardımı yapılmalıdır. Kamuda çalışan tüm memurlara da bayram ikramiyesi verilmelidir.”

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ümit Demirel de şunları dile getirdi:

“MEMURLARA, TABAN ÜCRETLİYE VE EMEKLİYE YAPILACAK OLAN ARTIRIM ORANLARINI YÜZDE 100 OLARAK AÇIKLAYIN”

“Memurlara, taban ücretliye ve emekliye yapılacak olan artırım oranlarını yüzde 100 olarak açıklayın. Yüzde 100 artırım muştusunu memurlar, minimum ücretliler ve emekliler olarak uzun vakittir, sabırsızlıkla ve büyük bir umutla bekliyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfı olarak birçoğumuz 10 yıllardır masada memurluk yapıyoruz. Okul üretimi, derslik imali, kitap dağıtım ihalesi yapıyoruz. Maaş, terfi yapıyoruz. On yıllardır geçmeyen, bitmeyen ‘Ya beni masa başından alırlarsa’ endişesiyle yaşıyoruz.  ve bu endişe önemli manada istismar ediliyor. Yardımcı hizmetler sınıfı misyonunu tamamlamıştır ve üzerine düşen vazifesi layıkıyla yerine getirmiştir.

“VERGİ DİLİMLERİNİN YÜZDE 10’A SABİTLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti devlet memurları olarak; kamuda birebir işi yaptığı halde, kontratlı, süreksiz, fiyatlı, takımlı ayrımı artık son bulsun! Kontratlı işçiler takıma geçsin istiyoruz. Banka promosyon mutabakatlarının tüm devlet memurları için Cumhurbaşkanlığımızca merkezi yapılmasını ve promosyon fiyatlarının 6 ayda bir enflasyon oranında güncellenmesini istiyoruz. Vergi dilimlerinin yüzde 10’a sabitlenmesini istiyoruz. Devlet memurlarının misyonda yükselme ve unvan değişikliği imtihanları bir faninin vicdanına bırakılmasın. Merkezi olarak her takım için her yıl imtihanlar açılsın istiyoruz.

“KARİYER VE LİYAKATIN ÖZNE OLDUĞU YÖNETİCİ ATAMA SİSTEMİNİN KURULMASINI DA İSTİYORUZ”

Devlet memurlarının özel hizmet tazminatına ve ek ödeme oranlarına artı 40 puan eklensin istiyoruz. Yemek fiyatlarının emekçilerde olduğu üzere 55 liraya, fazla mesai fiyatlarının de günlük 350 liraya çıkarılmasını istiyoruz. Giysi yardımlarının tüm devlet memurlarına verilmesini ve kışlık 2 bin, yazlık 2 bin lira olmasını istiyoruz. Eğitim fakültesi mezunu olduğu halde hizmetli ve memur olarak çalıştırılan öğretmenlerimizin de sınıflarına, öğrencilerine kavuşmasını istiyoruz. Yöneticilerimizin atamalarında meslek ve liyakatin özne olduğu yönetici atama sisteminin kurulmasını da devlet memurları olarak bilhassa istiyoruz.”

Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz de şu ifadeleri kullandı:

“EK GÖSTERGE ADALETSİZLİĞİ GİDERİLSİN İSTİYORUZ”

“Kamu kaynaklarını adil ve hakkaniyetli bölüşmek ve insanca yaşamak istiyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasını istiyor, sıkıntı bitsin diyoruz. Mevcut işçinin eğitimlerine uygun öbür hizmet sınıfındaki takımlara atanmalarını, bu formuyla işçiye mesleksel prestij kazandırılmasını emeğin ve alın terinin karşılığını bulmasını istiyoruz. Ek gösterge adaletsizliği giderilsin istiyoruz. Üniversite mezunu çalışana 2800 ek gösterge verilmesinin neresindedir adalet? Öteki sınıflardaki teknikerlere 3600 ek gösterge verilirken teknik hizmetler sınıfındaki teknikerlere 2800 ek gösterge vererek görmezden gelmenin neresindedir adalet? Ek göstergelerin unvan yerine tahsil durumu gözetilerek verilmesi, taban olarak 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz. Ardışık iki ek göstergeler ortasındaki farkın eşitlenmesini istiyoruz.

“DEVLET MEMURLARINA YILDA 4 DEFA İKRAMİYE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Sözleşmeli işçi uygulamasını da adil bulmuyoruz. Kamuda son devirde istihdam haline dönüştürülen kontratlı işçi uygulamasına son verilmesini, mali ve toplumsal haklarının takımlı işçi ile eşitlenmesini istiyoruz. Takım verilirken mevcut çalışana hizmet mühleti ve imtihan üzere rastgele bir kaide getirilmesin diyoruz. Kamuda kurum ile mukavele imzalayarak fiyat karşılığı çalışan kreş ve gündüz bakımevi öğretmeni ve toplumsal tesis çalışanı işçinin taşeron çalışanlarda olduğu üzere devlet memuru olarak takıma alınmasını, kamuda uzun yıllar hizmet veren bu tıp işçinin sorunun da çözülmesini istiyoruz. Her şeyin fiyatı yükselirken ucuz kalan yalnızca bizlerin emeği ve alın teridir. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığının bulunabilmesi için en düşük memur maaşının yoksulluk hududu olarak belirlenmesini ve bu maaşların kur müdafaasına alınmasını istiyoruz. Emekli olan memurların, emekli ikramiyesinin yanında TOKİ’nin 100 metrekare konut maliyeti kadar konut ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Devlet memurlarına yılda 4 kez ikramiye verilmesini istiyoruz. Servis hizmeti verilmeye devlet memurlarına aylık 100 binişlik ulaşım kartı verilmesini istiyoruz.”

Kamu Aşçıları Derneği Başkanı Serkan Çetinöz de diplomasının bir değeri olmadığını belirterek uçak yapıp uçurdu ve “Belki birisinin bir işine yarar” dedi. Çetinöz, taleplerini şu sözlerle aktardı:

“SEN HAKKINA SAHİP ÇIKMAZSAN SANA KİMSE SAHİP ÇIKMAZ”

“Biz aşçılar son 1 yıl içinde MEB’e alınan 5 bin 782 diplomalı meslektaşım büyük umutlarla memuriyet hayatına başladılar. Yönetimciler tarafından yardımcı hizmetler sınıfında olduğu için her işi yapar mantığı ile bulaşık, paklık, boya üzere işlere zorlanmakta, büyük baskılara, tehdide ve mobbinge maruz kaldılar. Mesleğin kamu kurum ve kuruluşlarında prestiji olmaması sebebiyle istifa etmekteler. Tüm meslektaşlarıma sesleniyorum; sen hakkına sahip çıkmazsan sana kimse sahip çıkmaz. Unvan değişikliği imtihanını tümden reddediyor hakkın sahibine teslim edilmesini istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort