Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz

Gaziantep Şehir Hastanesi ve iletişim yolları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

Gaziantep’te meydana gelen helikopter kazasında 2 pilotumuz şehit oldu, 1 teknisyenimiz ise yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Resmi olarak açılışını yaptığımız Gaziantep Şehir Hastanesi’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İşi görüyorsunuz, söz verdikten sonra yaparız. Ama biz bunu şu şekilde yapıyoruz. O kadar çok şey söyleniyor ki, hiçbir şey çıkmıyor. Bu tür çalışmalar Gaziantep’e yakışır.

DEV BİR ÇALIŞMA MİLLETİN HİZMETİNDEDİR

680 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemiz toplam 1875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathane ve 4 bin 500 araçlık otoparkıyla sizlere hizmet verecek. Hastanemize güvenli ve konforlu ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşaklarımızı yine bugün resmi olarak açıyoruz.

BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Öyle bir şehir ki bölgenin çekim merkezi olacak. İnşallah bu hastanelerle bölgede sorun yaşamayacağız. Artık Gaziantepli kardeşlerimiz üst düzey sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bazı birimlerdeki donanım ve personel eksiklikleri giderildiğinde randevu sorunları da ortadan kalkacaktır. Sağlık Bakanlığımızın kısa sürede tüm bunları çözeceğine inanıyorum.

İLK KONUTLARI TESLİM EDİYORUZ

Bugün İslahiye’ye gidecektik ama sisten dolayı bakan arkadaşlarımı oraya gönderdim. Oradaki açılışlarımızı da temas yoluyla gerçekleştireceğiz. Deprem konutlarımızın kurasını ve anahtar teslimini gerçekleştireceğiz. 53 binin üzerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 14 milyon insanı etkileyen yüzyılın felaketinin üzerinden bir yıl geçti ve biz, yaraları sarma sözümüzü yerine getiriyoruz. İlk evlerini hak sahiplerine teslim ediyoruz.

GAZİANTEP’İ DAHA BÜYÜK HALE GETİRECEĞİZ

Gaziantep’in dev adımlarla büyüdüğüne tanık oluyoruz. Yorulmadan çalışmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı olarak el ele vererek dayanışma içinde yeni bir dönemi başlatmaya hazır mıyız? Kente destek vermeye devam ediyoruz. Gaziantep sanayisi, ticareti ve tarımıyla bölgesel bir merkez haline geldi.

Bu harika eserimizi hazırlayan mimarından mühendisine kadar tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Böyle bir eseri Gaziantep’imize kazandırmaktan onur duyuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu