Ekonomi

Ethereum, Dencun güncellemesi sonrası rekor fiyatına ulaşabilir mi?  

Investing.com – Ethereum’a dayalı bazı ticaret verileri, Dencun güncellemesinin ağa uygulanmasının ardından Ether fiyatının rekor seviyesini 5.000 dolar bandına kadar taşıyabileceğini öngörüyor.

Ethereum’un Dencun güncellemesinin bugün devreye alınması bekleniyor. Ağın verimliliğini artırması beklenen güncelleme, piyasa tarafından son derece olumlu fiyatlanırken Ethereum 2.500 dolar seviyelerinden 4.000 dolara kadar önemli oranda bir değer artışı kaydetti. Yükseliş beklentisini koruyan bazı analistler ise Ether trendinin 5.000 dolara kadar devam edebileceğini iddia ediyor.

Ethereum Dencun yükseltmesi, “protodanksharding” olarak da bilinen ve katman-2 işlem maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek olan EIP-4844’ü etkileyecek. Bu güncellemenin ardından Ethereum ağındaki işlevlerin önemli miktarda artması beklenirken asıl fiyat yükselişinin kullanıma bağlı olarak güncelleme sonrası gerçekleşebileceği iddia ediliyor.

Ethereum ağının kullanımına bağlı yükseliş beklentisinin yanında Ether piyasasındaki açık pozisyonların dünden bu yana 14 milyar dolara ulaşarak rekor kırması, talebin ne kadar yüksek olduğunun başka bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Analistler ise son dönemlerde kripto para piyasalarına giren fonların büyük çoğunluğunun Bitcoin ve Ethereum’a doğru olduğunun üzerinde dururken en büyük kripto paralara yönelik talebin devam edeceğini düşünüyor.

Ethereum’da 5.000 dolar beklentisi

Kripto para piyasalarının güncel durumunu değerlendiren analistler, Bitcoin’de bir duraksama olması durumununda Ethereum’un hızlanabileceği üzerinde duruyor. Bununla birlikte kripto paranın 4.000 dolar üzerinde zemin oluşturmaya devam ettikçe kısa vadede 5.000 dolar dolara doğru hareket etmesinin olası olduğundan bahsediliyor.

Diğer yandan Bloomberg ETF analistlerinin son günlerde ETH bazlı spot ETF’nin onaylanmasına %30 ihtimal vererek beklentilerini düşürmesi, kripto para üzerinde olumsuz bir etki oluşturmamışa benziyor.

Ethereum, bugün hafta başından bu yana 4.000 dolar üzerinde kalmaya çalışırken en yüksek 4.100 dolara kadar yükseldi. Son 24 saatte yatay kalan ETH, son saat itibarıyla 4.020 dolar seviyelerinde el değiştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu