Haber

Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP’li 81 il başkanından ‘değişim’ mesajı: Dönüşümü insanlar değil, fikirler getirecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dün İl Başkanları Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantının ardından 81 il liderinin imzasıyla yayınlanan ortak metinde, “Eleştirilerin peşine düştük. Değişim, büyüsü olan sihirli bir kelimedir. Ancak kalıcı bir değişim ve dönüşümü sağlayacak olan kişilerden çok fikir ve ilkelerdir. Yapısal ve işlevsel eksiklikler içermeyen, kişi temelli kurtarıcı söylemden kaynaklanan değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuca götürmeyeceği açıktır.” söylendi. bu açıklama oyYenilgisinin ardından il başkanlarının “değişim” ve “istifa” çağrılarına rağmen Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldığı analiz edildi.

9 SAAT’E YAKIN KONUŞTULAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki İl Başkanları Toplantısı dün 8 buçuk saat sürdü. Basına kapalı yapılan toplantıda “CHP’de değişiklik” çağrıları ve kongre takvimi masaya yatırılırken, seçim sonrası değerlendirmelerde bulunuldu.

“KAPALI VE VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU”

Değişim mesajlarının verildiği toplantının ardından CHP’li 81 il başkanı sosyal medyadan ortak açıklama yaptı. Metinde şu ifadelere yer verildi: “CHP il başkanları olarak seçim sonrası süreçte her ilimizde değerlendirme toplantıları yaptık. Oy Sonuçları doğru yorumlamak, ders çıkarmak ve bundan sonraki sürece daha güçlü girmek için vatandaşlarımızın bize oy verip vermediklerini konuşmak yerine dinlemeyi tercih ettik. Ardından Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile 21 Haziran Çarşamba günü genel merkezimizde kapsamlı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

“DEĞİŞEN SİHİRLİ BİR SÖZ”

Düyün-u Genele Kabinesi’nin vatanı ülkelerarası tefecilere teslim ettiği bir dönemde, sessizce çalışmalarımızı yürütürken, kamuoyunun eleştirilerini ve taleplerini dikkatle takip ettik. Değişim çekici, sihirli bir kelimedir. Ancak kalıcı değişimi meydana getirecek olan bireylerden çok fikir ve ilkelerdir. Yapısal ve işlevsel eksiklikler içermeyen, kişi merkezli kurtarıcı söyleminden doğan değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuca yol açmayacağı açıktır.

“HİÇBİRİMİZ ELEŞTİRİ DIŞINDA OLMADIK”

Genel Önderimiz dahil, Partimizde hiçbirimiz eleştiriden muaf değiliz. Eksiklerimizi yapan ve gösteren eleştiriler başımızın üstünde yer tutar, kabulümüzdür. Nitekim biz de il başkanı olarak toplantımızda görüşlerimizi ve eleştirilerimizi özgürce ifade ettik. Ancak seçim sürecinde hepimizden çok çalıştığına bizzat şahit olduğumuz Genel Liderimizi itibarsızlaştıracak yaklaşımları tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz. CHP asırlık ulu bir çınardır, teşkilatları genel başkanından il başkanına kadar her kademedeki yöneticilerini seçen köklü bir partidir.

“MONTAJ SÜRECİNİ GERÇEKTEN BAŞLATTIK”

İl başkanları olarak değişimden yana mıyız? Kesinlikle. Değişimle ilgili olarak, “Kuruluş bu konuda ne düşünüyor?” Partimizin tarihsel yolculuğunu Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına taşıyacak ekiplerin Cumhuriyet Halk Partisi içinde olduğunu ve davası için harekete geçmeye hazır olduğunu kimse sormasa da biliyoruz. Bu bakış açısıyla kişi merkezli değil ilke ve program merkezli bir yaklaşımla yürüteceğimiz kongre sürecini fiilen başlatmış bulunmaktayız.

Yerel seçimler öncesinde CHP il başkanları ve teşkilatı olarak her aşamada kendimizi sorgulayacak, eksikliklerimizi giderecek, demokratik bir parti tüzüğünü hayata geçirecek ve kurultayımızı tamamlayarak, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. demokrasi ile “evsizlerin hiç kimsesi” olarak tanımlandı. Bu sayede güçlenecek, topluma umut verecek ve hep birlikte başaracağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu