Haber

Konya deprem bölgesi mi? Konya’da fay hattı var mı?

konya titreme bölgesi? Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Fay hatlarını detaylı bir şekilde anlattı. Verilen Türkiye canlı fay hatları haritası üzerinde konyaetkileyebilecek bir fay hattı bulunmaktadır. konya İçinde fay hattı var mı? Konya deprem bölgesi mi? Detaylar burada…

KONYA DEPREM BÖLGESİ Mİ?

Araştırmalarında faydaki hareketler nedeniyle yeryüzünde oluşan alüvyonlarla dolu yarıklara rastladıklarını belirten Doç. Eren, “Dolayısıyla deprem sırasında ve sonrasında yer yarıldığında nehirlerin ve rüzgarların getirdiği malzemeler bu yarıkları doldurdu ve doğal bir fay yarığı oluştu.”

Doç. Dr. Eren, şunları söyledi: ”Bu fay çatlaklarından ocaklarda çok var. Görünen yükseklikleri 25 metreye kadar ulaşabilir. Genişlikleri 2 metreye kadar ulaşır. Yüzey uzunlukları 200 metreden fazladır. Bu büyüklükteki yarıklar Türkiye’de ve dünyada nadiren görülür. Bu yapılar bize Konya fay zonunun özellikleri ve hareketleri hakkında bazı ipuçları vermektedir. Bunlar aynı zamanda Konya’nın deprem kayıtlarıdır. Yazır’daki fay çatlakları, bölgede daha önce muhtemelen 6-6,5 büyüklüğünde depremlerin olduğunu gösteriyor.

gordes-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu