Haber

Uğurcan Özer, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmek istiyor

Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda YÜZME’de finale çıkan milli paralimpik triatlon ve paralimpik yüzücü Uğurcan Özer (26), Kıtalararası Boğaziçi Yarışı’nda 4 yıl üst üste birincilik elde ederek Balkan Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandı. şu anki hedef ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları. Hedefinin 2024-2028 döneminde Türkiye’yi temsil etmek olduğunu belirterek, “2024-2028 yılları arasında Avrupa ve dünya şampiyonalarında en az 3 madalya almayı hedefliyoruz.”

Sol kolundaki 22 santimetrelik kısalık nedeniyle rehabilitasyon amacıyla 8 yaşında spor kariyerine başlayan Uğurcan Özer, birçok başarıya imza attı. Milli paralimpik triatlon ve paralimpik yüzücü Uğurcan Özer, yüzmede Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda finale yükseldi, Kıtalararası Boğaziçi Yarışı’nda 4 yıl üst üste birincilik elde etti ve Balkan Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandı. Rehabilitasyon amaçlı spora başladığını ve 8 yaşından beri yüzmeye başladığını belirten Özer, “16 yaşında milli takıma katıldım. Takıma katılmadan önce 32 kez Türkiye şampiyonu oldum. İlk milli takımım” Yarış Almanya’nın Berlin kentindeydi. 2018’de İrlanda, İspanya, Portekiz, Yunanistan’da yarıştım, “Brezilya’da ülkemi temsil ettim ve birçok madalya kazandım. Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları finallerinde de yüzdüm” dedi.

‘İLKLERİ YAPMAK İSTİYORUZ’

Doktor Opr. Utku Fazilet Özer’in triatlon yaptığını ve başlamasına yardımcı olduğunu belirten Özer, “Yüzme, bisiklet ve koşu olmak üzere 3 branştan oluşan triatlonda girdiğim ilk yarışta madalya alarak Türkiye şampiyonu oldum. Kıtalararası Boğaziçi Yarışı’nda 4 yıl üst üste birinci oldum.” “Aynı zamanda birçok offshore yarışında da aktif olarak yarışıyorum. Dünya Kupası’nda 4 üçüncülüğüm var. Avrupa’nın en iyi 4 sporcusu arasında yer alıyorum” dedi. 2024-2028 Paris Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edeceğini ve madalya hedefiyle çalışmalarını sürdüreceğini anlatan Özer, “2024-2028 orta döneminde Avrupa ve dünya şampiyonalarında en az 3 madalya almayı hedefliyoruz. İlkleri başarmak istiyoruz. Bunun için büyük bir özveriyle, “Uzun vadeli planlamayla çalışıyoruz ve her yıl hedeflerimize hızla yaklaşıyoruz. Mart ayında Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya’da yarışacağım. Amacımız dünya sıralamamızı daha da geliştirmek ve bu yarışlarda madalyalar kazanmaktır” dedi.

‘DÜNYANIN EN HIZLI GELİŞEN SPORCULARINDAN BİRİ’

Milli Takım Antrenörü Mert Onaran, Uğurcan Özer ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını belirterek, “Uğurcan eski bir milli yüzücü. Omuz sakatlığı nedeniyle doktorun yönlendirmesiyle triatlona başlamaya karar veriyor. Bu şekilde yola çıktık” dedi. Buluştuk. İlk hedefimiz uluslararası müsabakalardan puan almaktı. 70’e 80.” 1. sıradan başladık. Ama Uğurcan’ın 4 yılda dünyanın en hızlı gelişen sporcularından biri olduğunu söyleyebilirim. Kısa sürede oyunlara katıldı ve ilk hedefimize ulaştık. Triatlon alanında şu anda 7. seviyeye yükseldik. 2024-2028 Paris Paralimpik Oyunlarına katılacağız. İkinci hedefimiz ise 2028’de madalya kazanmak. Ama bu hızlı gelişme sayesinde planlarımızı biraz daha geliştirip bu süreci hızlandırabileceğimizi düşünüyorum. Spor kolay bir alan değil. Planlarımızı her zaman uzun vadeli yaparız. Haftada 20 saat antrenman yapıyoruz. Bunun 8 saati, yani yaklaşık 8 saati yüzerek geçiyor. “Bisiklete biniyoruz ve 4-6 saat koşuyoruz. Bu sadece eğitim süreci, hazırlık süreçlerini de eklediğimizde haftada 40 saat çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu