Teknoloji

Adobe Premiere Pro’da Yapay Zeka ile Video Düzenleme

Bünyesinde bulundurduğu onlarca yazılım ile içerik sektörünün adeta organize sanayi bölgesi olan Adobe, günümüzde video içerik üreticileri için pek çok yeniliği beraberinde getirdi. Resim düzenleme aracı Adobe Premier Prove görsel efekt aracı After Effects, ligdeki hakimiyetini güzelce artırmaya başlayacak.

İki yazılıma gelen özelliklerden en öne çıkanı Premiere Pro’da olacak. resim düzenleme aracı, yapay zeka tabanlı görüntü düzenleme sağlayacak. Kullanıcılar artık uzun konuşmaların bölümlerini çok daha kolay ve kısa sürede düzenleyebilecek.

Adobe Premiere Pro’ya gelen yeni özellikler:

Adobe Sensei’nin yapay zekası ile kullanıcılara sunulacak olan “Metin Tabanlı Düzenleme” özelliği, konuşmanın tamamını algılayacak ve programa aktaracaktır. Kullanıcılar, cümleye göre ayrılmış bu konuşmaları bir pencerede görüntüleyebilecek ve cümlenin seçtikleri bölümünü doğrudan zaman akışına aktarabilecek. Bu özellik şu anda Türkçe’yi desteklemiyor.

Adobe Premiere Pro’nun kazandıracağı bir diğer kritik özellik de farklı kaynakların aynı renk sistemine sahip olmasını sağlayacak olmasıdır. Otomatik ton eşlemeolacak. Bu özellik ile HDR, HLG veya S-Log formatlarından bağımsız olarak tüm bölümlerin aynı renk sistemine sahip olması sağlanacak.

Diğer özellikler aşağıdaki gibidir:

  • Arka planda otomatik kaydetme
  • Yeni başlangıç ​​sıfırlama seçenekleri
  • Daha yüksek doğrulukta maskeleme
  • Daha hızlı grafik şablonları
  • Danca, Felemenkçe, Norveççe ve İsveççe dilleri için otomatik altyazı desteği

Adobe After Effects’e gelen yeni özellikler:

Adobe After Effects, kompozisyon penceresinin yanında bulunur. Özellikler ‘ paneli artık bağlama göre seçenekleri gösterecek. Bu sayede her seferinde farklı özellik aramak zorunda kalmadan size uygun olan özellikleri görüntüleyebileceksiniz.

Ek olarak, After Effects artık ACES ve OpenColorIO için yerleşik güçlendirme sunacak. Son olarak araçta koloramaözellik artık After Effects’in standart renk seçicisi olacak.

Adobe After Effects ve Premiere Pro için duyurulan yeni özellikler bugünden itibaren kullanıma sunulacak, Premiere Pro’nun Metin Tabanlı Düzenleme, arka planda otomatik kaydetme ve After Effects’in Özellikler paneli açık Beta sürümünde kullanıma sunulacak. Bu özellikler Mayıstayayımlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu