Haber

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Irak ve Suriye’ye asker gönderme kararını eleştirdi.

CHP Edirne İl Lideri Samet Kahraman, Irak ve Suriye’ye asker gönderme kararını eleştirdi.

Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, iznin yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünü açacağını iddia etti.

CHP olarak teröre karşı her türlü çabayı desteklediklerini belirten Kahraman, “Aziz milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, ‘terörle mücadele’ adı altında ülkemizin kapılarını yabancı askerlere açan maddeye karşı çıkıyor. Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi, ‘Yabancı’nın ‘Türkiye’de silahlı kuvvetlerin varlığı’ açıklamasını kabul etmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Keşan’da arama kurtarma tatbikatı yapıldı

Keşan Doğal Afet Kurtarma Derneği (KEDAK) tarafından arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Tatbikata katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, KEDAK’ın değerli çalışmalara imza attığını belirtti.

Her zaman derneğin yanında olduklarını belirten Helvacıoğlu, şöyle konuştu:

“Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren ve afet bölgelerinde büyük çabalarıyla Keşan’ın gururu olan Keşan Doğal Afet Kurtarma Derneğimizin enkaz arama tatbikatına katıldık. Yalova’da gerçekleştirilecek uluslararası tatbikata yoğun bir şekilde hazırlanan grup, KEDAK’ın “Keşan halkının afetlere karşı hazırlanması ve korunması yönündeki çabalarını takdir ediyor ve destekliyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızı KEDAK’ın bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Edirne 9. Kitap Günleri Sonrası

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Edirne 9. Kitap Günleri’nin şehrin kültürel hayatına katkı sağladığını belirtti.

Balkanlı, yaptığı yazılı açıklamada, kitap fuarlarının yazarları ve okurları buluşturan değerli etkinlikler olduğunu belirtti.

Edirne’deki etkinliğin başarıyla tamamlandığını belirten Balkanlı, şöyle konuştu:

“Bu fuar, Edirne’nin kültürel zenginliğini artıran, halkımızın kitap okuma alışkanlığını teşvik eden değerli bir etkinlik haline geldi. Bu etkinlik, Edirne’nin kültürel canlılığını artırmanın yanı sıra kentimizin ulusal düzeyde daha da tanınmasını sağladı.” Eğitimci Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve tüm belediye çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu