Ekonomi

Amerikan şirketleri Avrupalı ​​şirketlere göre daha güçlü mali sonuçlar bildiriyor – JPMorgan

JPMorgan’ın Cuma günkü hisse senedi stratejisi raporunda analistler, ABD’nin kurumsal çıkarları ve gelir performansının Avrupa’yı önemli ölçüde geride bıraktığını kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde dördüncü çeyrek kazanç raporlarının yarısından fazlası açıklandı ve şirketlerin %60’ı sonuçlarını paylaştı. Analistler, Avrupa’da şirketlerin %33’ünün bugüne kadar dördüncü çeyrek kazançlarını yayınladığını gözlemledi.

“Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kâr artışı %5, Avrupa’da ise aynı döneme kıyasla %-8 oldu” dediler. “Kazanç sezonu öncesinde S&P 500“Hisse başına kazanç tahminlerinde yapılan bir dizi düşüşün ardından S&P 500’ün dördüncü çeyrekteki hisse başına kazancı, genellikle olduğu gibi artmaya başladı.”

JPMorgan, ABD’de sonuçlarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin %78’inin hisse başına kazanç tahminlerini aştığını ve bu şirketlerin hisse başına kazanç büyümesinin geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla +%5 olduğunu, bunun da 8 gibi olumlu bir sürpriz olduğunu belirtti. %.

Buna karşılık, Avrupa’da şu ana kadar rapor veren Stoxx 600 şirketlerinin %50’si hisse başına kazanç tahminlerini geride bıraktı. Analistler, “Dördüncü çeyrek, Avrupa’da yine hayal kırıklığı yaratan bir çeyrek olacak gibi görünüyor; hisse başına kazanç geçen yılın aynı çeyreğine göre -%8 arttı ve negatif sürpriz de %4 oldu” dedi.

Analistler, “Bölgesel düzeyde, ABD’deki kurumsal kar ve gelir performansı Avrupa’yı önemli ölçüde geride bırakıyor” dedi. “ABD ile Avrupa arasındaki hisse başına kazanç büyüme farkı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla üst üste ikinci çeyrekte +%13 oldu. ABD ile Avrupa arasındaki fark, geçen yılın ortasında, aşağıdaki gelişmelerin ardından toparlanmaya başladı: 2022’de zayıf bir dönem. “Hisse senetleri yerine ABD hisselerini tercih etmemizi destekliyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu