Haber

Antalya Bisiklet Turu Başladı

Antalya’da düzenlenecek olan Antalya Bisiklet Turu “Tour Of Antalya” tanıtım toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı bisiklet camiasında çok değerli bir noktaya getireceklerini söyledi. Önder Böcek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek 13 kilometre uzunluğundaki Alanya-Gazipaşa bisiklet yolunun tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8-11 Şubat tarihleri ​​arasında bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Antalya Bisiklet Turu (Antalya Turu) tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 16 ülkeden 25 bisiklet takımı ve 175 bisiklet kullanıcısının katılımıyla gerçekleştirilecek bisiklet turunda sporculara başarılar diledi.

“Antalya önemli bir spor kentidir”

Antalya’nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile turizm sektörüne ve Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Lider Böcek, “Antalya, iklimi, doğası, ulaşım olanakları, nitelikli konaklama imkanları açısından sporculara ve spor takımlarına önemli avantajlar sunuyor. tesisleri ve spor olanakları.Antalyamız “Futbol ve golf turizmi başta olmak üzere birçok spor dalına ev sahipliği yapan önemli bir spor şehrimizdir. Antalya artık spor branşlarına bisiklet sporunu da ekledi” dedi.

Spor turizminde değer

Başkan Böcek, dünyanın farklı ülkelerinden bisiklet gruplarının Antalya’da uzun süreli kamplarının bulunduğunu belirterek, “İleride bu kampların sayısı artacaktır. Geçtiğimiz yıl 80 ülkeden yüzlerce takım ve 2.800 sporcu Antalya’da kamp kurdu. Bisiklet sporunun kapsamına giren bu sporu bu nedenle korumaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu yarış bizim bisiklet dünyasındaki yüzümüz ve spor turizmindeki değerimizdir” dedi.

Bisiklet dostu şehir hedefi

Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hem amatör hem de profesyonel anlamda bisiklet dostu bir şehir hedefiyle ön plana çıkmayı daha fazla önemsediklerini belirterek, “Antalya’yı turizmde çok değerli bir noktaya getireceğimize inanıyoruz. coğrafi koşulları, iklimi ve keyifli rotalarıyla bisiklet camiasının.”

Başkan Böcek, vatandaşların bisikletle seyahat etmelerini sağlamak, sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşamı desteklemek amacıyla bisiklet yolu ağlarını genişletmeye devam ettiklerini belirtti. Ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak, doğa ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla Alanya ile Gazipaşa ilçelerini birbirine bağlayan sahil yolu üzerinde hayata geçirilen 13 kilometrelik Alanya-Gazipaşa bisiklet yolunun tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Yeni bisiklet yolu projeleri

Konyaaltı 2. Etap Sahil Yolu, Boğaçayı Bölgesi, 100. Yıl Yaşam Alanı, Altıntaş Kentsel Dönüşüm gibi yeni proje alanlarına bisiklet yollarına yer verdiklerini belirten Lider Böcek, “Hizmete açmayı planladığımız yeni bisiklet yollarının yanı sıra, Verdiğimiz bisiklet eğitimlerini, hayata geçirdiğimiz doğa bisiklet yolunu, “Yollar, toplu taşıma araçlarına takılan bisiklet taşıma aparatları ve benzeri çalışmalarla vatandaşlarımıza bisiklet sevgisini aşılamaya ve bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi. .-ANTALYA

kizilirmakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu