Haber

İstanbul’daki Azeriler sandık başına gitti

İstanbul’daki Azeriler sandık başına gitti

İSTANBUL – Azerbaycan vatandaşları, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmak üzere İstanbul’daki Azerbaycan Başkonsolosluğu’nda sandık başına gitti.

İstanbul’da yaşayan Azerbaycan vatandaşları, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmak üzere Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na geldi. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanı sıra 6 adayın daha yarıştığı seçime İstanbul’da katılımın son derece yoğun olduğu görülürken, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, bu seçimin öncekilerden çok farklı olduğunu ve büyük bir başarı yakaladığını belirtti. tarihi bir öneme sahiptir.

“Tarihi bir önemi var, önceki seçimlerden çok farklı.”

Katılımın son derece yoğun olduğunu belirten Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, “Heyecan büyük, bunu katılımdan da görebiliyorsunuz. Bugün Azerbaycan’da 7 Şubat’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Tarihi öneme sahip. Önceki seçimlerden çok farklı.En önemli özelliği 30 yıl sonra özlemini duyduğumuz Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra 2020 yılına kadar toprakların yüzde 20’si işgal altındaydı. 2020 yılındaki savaş ve getirdiği zaferle geçen yıl eylül ayında Karabağ’da yerel terörle mücadele tedbirleri sayesinde Azerbaycan tüm toprakları üzerinde egemenliğini tesis etti. Bugün vatandaşlarımız bu toprakların her karışında cumhurbaşkanını seçiyor. Hankendi’de, Karabağ’ın tacı Şuşa’da, Zengilan’da, Fuzuli’de.Bu topraklardan zorla göç ettirilen insanlarımız artık baba topraklarına dönüyor ve orada oy kullanıyor.Bu çok büyük bir olay. Bizim için tarihi bir olaydır. Hem milletimize hem de vatanımız Azerbaycan’a hayırlı olmasını diliyorum. Akşam 19.00’a kadar devam edecek. Burada yaşayan, çalışan veya herhangi bir nedenle İstanbul’da bulunan tüm vatandaşlarımızı konsolosluğumuza gelip oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

“Çok memnunuz. Herkesin gözlerinde memnuniyeti ve gururu görmek mümkün.”

Azerbaycan’da seçimde oy kullanan Günel Karatepe isimli Azerbaycan vatandaşı, “Çok mutluyuz. Bu yıl tüm Azerbaycan oy kullanıyor. Çok mutluyuz, bu mutluluğu ve gururu herkesin gözünde görmek mümkün. Zaten Azerbaycanlı olmakla gurur duyuyorduk, bu zaferden sonra gururumuz daha da arttı.” “O da arttı. 5 yıldır Türkiye’de yaşıyorum” dedi.

“Burada olup mutlaka oy vermem gerektiğini söyledim.”

Oy vermek için sırada bekleyen Fidan Mirzayeva isimli seçmen, “Çok heyecanlıyım, 8 aydır Türkiye’de yaşıyorum. İkinci kez oy veriyorum. Bu haberi aldıktan sonra burada olmam gerektiğini söyledim” dedi. ve mutlaka oy verin.”

Oy verme işleminin saat 19.00’a kadar devam edeceği öğrenildi.

kocasinan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu