Haber

ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay: Afet kriz yönetiminde medyaya önemli görevler düşüyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, yüzyılın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin, afet zamanlarında medyanın önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Medya, büyük bir yıkıma uğradı. afet kriz yönetiminde önemli bir sorumluluk.”

ATO Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türkiye İnternet Medya Derneği (TİMBİR) iş birliğinde düzenlenen “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü Paneli”ne katıldı.

ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Aktay, internetin ortaya çıkması ve gelişen teknolojinin de etkisiyle medyanın gücünün ve etkinliğinin daha da arttığını belirterek, “Artık bir İnternet erişimi olan her yerden haber yapılabilen, cep telefonundan tek tuşla hızlı bir şekilde habere ulaşılabilen çağ, “Gelişmeler, gücü ve etkinliğiyle birlikte medyanın sorumluluğunu da artırıyor. Yüzyılın felaketi olarak ifade edilen Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler, afet zamanlarında medyanın sorumluluğunu ve sorumlu haberciliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Afet kriz yönetiminde medyaya önemli bir sorumluluk düşmektedir.”

“İnsanların güvenliğini sağlamak hayati önem taşıyor”

Medya kuruluşlarına, kamuoyunun afet öncesi bilinçlendirilmesi ve hazırlanmasında değerli görevler düştüğünü kaydeden Aktay, “Afet zamanlarında bölgeye doğru malzemeleri göndermek, yardım faaliyetlerine destek olmak, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak gibi roller üstleniyorlar. Böyle zamanlarda halkı doğru bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve koordinasyonu sağlamak, “Bu kritik görev, insanların can güvenliğinin sağlanması açısından hayati önem taşıyor” dedi.

“Medya Fark Yaratırsa Toplum da Fark Eder” temasıyla düzenlenen “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü Paneli”nin açılışına ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay da katıldı. İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, RTÜK Genel Başkan Yardımcısı Orhan Karadaş ve TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa da birer konuşma yaptı.

Panel, açılış konuşmalarının ardından “Afetleri Bildirmek”, “Afet Riski ve Yardımı” ve “O Anda Ulak Olmak” başlıklı oturumlarla devam etti. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu