Haber

Dünya dışındaki yaşam için en ideal yer olabilir: Satürn’ün ayında bulunan fosfor

The New York Times’a göre, Berlin Hür Üniversitesi’nden gezegen bilimci Frank Postberg liderliğindeki araştırma Enceladusyaşam için gerekli olan son elemankeşfetti.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın (NASA) Satürn gezgini Cassini tarafından 2017 yılında toplanan bilgilere dayanan araştırma, buzla kaplı ayın altındaki kayalık zeminde bulunan okyanusta fosfat varlığını tespit etti. fosfat bileşiğinde fosforelement DNA’nın yapısında bulunur.

https://twitter.com/NASASolarSystem/status/1669007807079931904

Uyduda geçmişte karbon, hidrojen, nitrojen, oksijen ve kükürt bulundu.

Potansiyel yaşam belirtisi

Fosforun keşfiyle birlikte Enceladus, yaşam için gerekli tüm elementlere sahip oldu ve uydu, Dünya dışındaki yaşam için hazır hale geldi. ‘en ideali‘ yer olma ihtimalini artırdı.

Daha önceki araştırmalar, dünya dışı okyanuslarda fosfor nadir olduğu için, güneş sisteminin veya galaksinin başka bir yerinde yaşamın var olamayacağını öne sürdü.

Postberg, keşfinizin fosfat açısından zengin olduğunu söylüyor. Jüpiter’in uydusu Europaveya cüce gezegen PlütonGüneş sisteminin dışında yer altı okyanusları olan uydular ve gezegenlerde potansiyel yaşamın bir işareti olabileceğini söyledi.

Araştırmada, Enceladus’un insanlık için potansiyel bir mesken olup olamayacağını anlamak için daha geniş bir veri örneğinin analiz edilmesi gerektiği vurgulandı.

Fosfor neden değerlidir?

Fosfor, insan kemiklerinin ve dişlerinin yüzde çoğunu oluşturan, evrendeki en az biyo-temel bileşendir.

Aynı zamanda hücrenin ana güç birimi olan ATP’nin bileşeni olan fosfor da protein üretiminde görev alır.

Fosfor, karbon ve azotla birlikte bitkilerin gelişmesi için uygun boyutlarda bulunması gereken besinlerin ortasında yer alır.

Araştırmanın sonuçları “Nature” bilim dergisinde yayınlandı.

polatelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu