İş

Türkiye ile Bosna Hersek İş İnsanları Arasında Ticaret Buluşması Gerçekleştirildi

Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla başkent Saraybosna’da iki ülke iş insanları arasında bir toplantı düzenlendi.

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası ile Bandırma Ticaret Odası arasında gerçekleştirilen toplantılara dokuma, nakliye, inşaat, tarım, metal, ahşap ve mobilya üretimi, gıda ve tarım makineleri gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Lideri Zdravko Marinkoviç, ülkesinin değerli doğal kaynaklara ve kalkınma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Bosna Hersek’te metal, ahşap işleme, bilişim ve elektrik gibi dalların geliştiğini belirten Marinkovic, “Bosna Hersek ve ekonomisi reform süreçlerinden geçiyor ve gayri safi milli hasılamız, ihracatımız ve çalışan sayımız sürekli artıyor. Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ticaret de sürekli artıyor.” ifadesini kullandı.

Marinkovic, iş görüşmeleri ile ticaret hacmini daha da artırmak istediklerini kaydetti.

İş görüşmeleri kapsamında Bosna Hersek’teki iş fırsatları hakkında sunum yapıldı. Görüşmenin ardından iki ülke iş insanları karşılıklı görüşme gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu