İş

Çin vize başvurularını kolaylaştıracak

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, başkonsolosluğun vize başvuru işlemlerini kolaylaştırmak için somut adımlar attığını belirtti.

Wei, Türk seyahat acenteleri ve diğer dernek temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Çin Vize Başvuru Hizmet Merkezi’nin günlük vize randevu kotasını artırdığını ve günlük randevu saatlerini uzattığını söyledi.

“Çin, Çin ve Türk halkının karşılıklı seyahat işlemlerinin kolaylaştırılmasına büyük önem veriyor.” diyen Wei, yeni tedbirler kapsamında Türk halkının taleplerinin dikkate alındığını sözlerine ekledi. Konsolosluk tarafından Ocak-Ağustos ayı ortasında verilen tüm vize türlerinin sayısının 12 bini aştığını ve bu rakamın “2022’deki toplam vize sayısının 10 katı” olduğuna dikkati çeken Wei, “Vize başvuruları pandemi öncesi seviyelere ulaştı. “

Çin’in vize başvurusunu ve vize almayı kolaylaştırmaya yönelik 10 kararı şöyle:

1-30 Ağustos itibarıyla Çin’e giriş ve çıkışta zorunlu olan Kovid-19 PCR testi kaldırıldı.

2- Önemli siyasi ve ticari etkinliklere katılacakların vize almaları kolaylaştırılacak.

3- Çin’e gitmesi acil olan kişiler, gerekli evrakları teslim ettikten sonra normal vize süresinden daha erken vize alabileceklerdir.

4- Davet mektubu ile Çin’e gidecek kişiler, Ankara’daki Çin Büyükelçiliğine gitmelerine gerek kalmadan, İstanbul Çin Başkonsolosluğu’nda işlemlerini tamamlayabilecekler.

5- Şirket davet mektubu ile vize başvurusu yapacak kişiler, davet mektubunun fotokopisi yerine, davet eden Çinli firmanın işletme ruhsatı, şirket davet mektubunun aslı ve imzalı taahhütname ile başvuru yapabileceklerdir. ve davet eden Çinli şirket sahibinin kimlik kartı taraması.

6- Türkiye’nin il ve belediye düzeyinde güçlü bağlantıları olan şirket, dernek, meslek odası ve finans kuruluşlarının vize başvurularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.

7- Vize başvurusu yapacak adayların SGK hizmet bildiriminin yalnızca ilk sayfasını ve son işyeri bilgilerini göndermeleri yeterli olacaktır. Artık tüm işyerlerinin detaylı bilgi verme zorunluluğu ortadan kalktı.

8- Daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Çin Vize Başvuru Merkezinin günlük vize randevu kotaları artırılacak ve günlük randevu saatleri uzatılacaktır. Böylece iki gün içerisinde rahatlıkla randevu alınabilmektedir.

9- Vize görüşme günleri de artacak. Vize başvuru sahipleri Pazartesi’den Cuma’ya kadar her gün vize başvuru merkezinde mülakatlara katılabileceklerdir.

10- Vize başvuru merkezleri, başvuru sahiplerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel VIP hizmetler sunacaktır.

Öte yandan Wei, konuşmasında, bu yıl 10’uncu yılı kutlanan Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nin, Türk-Çin stratejik iş birliğinde olumlu gelişme sağladığını belirtti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, yeni tedbirlerin iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerini artıracağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu