İş

Goldman Sachs, Pluxee’yi 30,5 € hedefiyle nötr konuma getiriyor

Goldman Sachs Salı günü, çalışanlara sağlanan faydalar ve bağlılık segmentinde lider olan Pluxee’yi Nötr notu ve 12 aylık fiyat hedefi olan 30,5 € ile incelemeye başladı. Bu hedef, mevcut seviyeden %4’lük mütevazı bir potansiyel artışı temsil ediyor.

Pluxee, 2022-2023 mali yılının ortalarında yaklaşık %19’luk organik gelir bileşiği yıllık büyüme oranı (CAGR) ile son yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Bu büyüme büyük ölçüde yüksek enflasyon ve faiz oranlarının yarattığı olumlu ekonomik ortamdan kaynaklandı. Ancak Goldman Sachs analistleri bu ekonomik koşullarda bir değişiklik öngörüyor ve Pluxee’nin enflasyondan elde ettiği faydanın azalacağını ve artan faiz oranlarının şirketin Değişken Gelirleri için sorun oluşturmaya başlayacağını öngörüyor.

Makroekonomik olumsuzluklarda beklenen düşüşe rağmen, Pluxee’nin daha yavaş da olsa büyümeye devam etmesi bekleniyor. Goldman Sachs, Pluxee için 2024 ila 2028 mali yılı arasında %8 gelir CAGR’ı öngörüyor. Bu varsayım, Goldman Sachs varsayımlarına (GSe) göre %10 civarında büyümesi beklenen Pluxee’nin en yakın rakibi Edenred’den biraz daha düşük.

Pluxee’nin bakış açısı aynı zamanda şirketin gelişmiş ürün tekliflerini ve ticari stratejisini de dikkate alıyor. Enflasyon ve faiz oranları gibi acil makroekonomik faktörler değiştikçe, şirketin temel iş stratejilerinin önümüzdeki yıllarda da devam eden büyümesini desteklemesi bekleniyor.

InvestingPro İçgörüleri

Pluxee değişen ekonomik koşullarda yol alırken, emsallerinden biri olan Edenred’in (EDEN) bazı ilginç finansal ölçümlere ve analist görüşlerine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. InvestingPro’nun bilgilerine göre Edenred, 2023 yılı 2. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %30,08 oranında önemli bir gelir artışı elde etti. Bu büyümeyi %43,97’lik brüt kar marjı tamamladı; bu da satışları kara dönüştürme konusunda güçlü bir yeteneğe işaret ediyor.

Ancak Edenred’in mevcut F/K oranı -9,79 olup, kısa vadeli kazanç büyümesi göz önüne alındığında yüksek kazanç çarpanını yansıtıyor. Bu, Edenred’in kısa vadeli fayda büyümesine kıyasla yüksek bir F/K oranıyla işlem gördüğünü belirten InvestingPro İpuçlarından biriyle uyumludur. Bu durum, yatırımcıların, analistlerin bu yıl gerçekleşeceğini öne sürdüğü şirketin beklenen kârlılığı için prim ödeyebileceğini gösteriyor.

Ayrıca Edenred, hissedar getirilerine olan bağlılığını 13 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürerek ve son üç yılda da temettüsünü artırarak gösterdi. Bu tutarlılık, düzenli gelir arayan yatırımcılara hitap edebilecek finansal istikrarın ve hissedar dostu politikaların sinyali olabilir.

Edenred gibi şirketlerin mali durumu ve gelecek beklentilerine daha derinlemesine bakmayı düşünenler için InvestingPro İpuçları paketinin tamamı ek bilgiler sağlayabilir. InvestingPro’da Edenred için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim de dahil olmak üzere altı ipucu daha var. “SFY24” veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim karşılığında “SFY241Kupon kodunu kullanarak erişebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu