Haber

Deyrizor’da son durum: ABD’li komutanlar SDG ve aşiret liderleriyle görüştü

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Deyrizor’da Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD’li komutanlar Ethan Goldrich ve Joel B. Vowell’ın SDG, Suriye Demokratik Konseyi ve aşiret liderleriyle görüştüğü belirtildi.

ABD’li komutanların taraflarla görüştüğünü duyuran büyükelçilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Yardımcısı Ethan Goldrich ve IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Genel Komutanı Joel B. Vowell, Deyriz’de Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Demokratik Suriye Meclisi ve aşiret liderleriyle bir araya geldi. -Zor. Taraflar, Deyrizor halkının şikâyetlerinin değerlendirilmesi, dış güçlerin Deyrizor’a müdahalesi tehlikesi, sivil ölüm ve kayıpların önlenmesi ve mevcut şiddetin bir an önce azaltılmasının değeri üzerinde mutabakata vardı. olası. Goldrich ve Vowell, IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin SDG ile güçlü katılımının değerini yinelediler.”

Ne oldu?

SDG’nin Deyrizor Askeri Konseyi’nin Arap komutanı Ahmed Ebu Hawle (Ahmet El Habil), IŞİD kümesiyle zımni bağlantısı olduğu şüphesiyle SDG tarafından tutuklandı ve çatışmaların ortasında şiddetli çatışmalar çıktı. QSD ile Arap aşiretlerinin silahlı mensupları da buna tepki gösterdiklerini açıkladı. Çatışmalarda QSD üyeleri, Deyrizor Askeri Heyet üyeleri, aşiret mensupları ve sivillerin de aralarında bulunduğu en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD, SDG ve Arap aşiretlerini çatışmayı sona erdirmeye ve sorunu barışçıl bir şekilde çözmeye davet etmişti. Washington’un 2012 yılında faaliyetlerini askıya aldığı Suriye’deki büyükelçilik, sosyal medya platformu X’ten “Kuzeydoğu Suriye’deki şiddet sona ermeli” şeklinde bir açıklama yaparak, taraflardan meseleyi barışçıl bir şekilde çözmelerini istedi. ABD öncülüğünde IŞİD’le mücadele amacıyla kurulan Uluslararası Koalisyon da taraflara çatışmalara son verme çağrısında bulundu. (DIŞ HABER)

kocakoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu