Ekonomi

Güçlü Satış Büyümesi Sayesinde Hermes Hisse Değeri Rekor Seviyeye Ulaştı

Hermes International (HESAY) hisseleri, üst düzey moda şirketinin 2023’ün dördüncü mali çeyreği için güçlü satışlar bildirmesi ve ürün fiyatlarını artırma planlarını açıklamasının ardından Cuma günü Paris’te %4,6 yükselerek şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Ayrıntılı olarak, şirket yılın son çeyreğinde 3,36 milyar Euro (3,62 milyar $) gelir elde etti; Sabit kurlarla değerlendirildiğinde bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,5 büyüme anlamına geliyor. Bu sonuç, Visible Alpha konsensusu tarafından derlenen ve finans uzmanları tarafından belirlenen 3,26 milyar Euro’luk gelir tahminlerini aştı.

Hermes, bu çeyrekte her coğrafi bölgede çift haneli önemli gelir artışı kaydederken, Asya 1,72 milyar Euro ile en büyük katkıyı sağlayan bölge oldu.

El çantaları ve küçük deri ürünleri içeren ve Hermes’in önemli bir gelir kaynağı olan deri ürünleri ve binicilik ürünleri bölümünün geliri %10 artışla 1,37 milyar Euro’ya ulaştı.

Hermes ileriye dönük olarak 2023 için hisse başına 15€ temettü teklif etmeye hazırlanıyor; Bu miktar, bir önceki yılda dağıtılan hisse başına 13 Avro tutarından daha yüksek olup, ayrıca hisse başına 10 Avro tutarında bir defaya mahsus olmak üzere ekstra temettü dağıtılacaktır.

Buna ek olarak şirket, şirketin Çin pazarındaki beklentileri konusunda oldukça iyimser olan CEO Axel Dumas’ın açıkladığı gibi, bu yıl küresel fiyatlarını %8 ila %9 oranında artırmayı planlıyor.

Citi analistleri, mali raporunun ardından Hermes’i “son derece istikrarlı” olarak nitelendirdi.

“Markanın hem el çantası hem de deri dışı ürün kategorilerinde (özellikle hazır giyim, saat ve mücevherat) devam eden güçlü çekiciliği, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve 2019’da yüzde 8-9’luk fiyat artışının dayatılmasıyla daha da arttı. Ocak (önceki yıla göre %20)” dedi raporlarında. “Hermes’in yüzde 7’nin biraz üzerinde bir oranla 2024 için iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz” dediler.

Bu makale yapay zekanın yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

safranboluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu