Teknoloji

Honor Türkiye yüzde 300 büyüme hedefliyor

Honor Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Çınar Turhan “Özellikle akıllı telefonlarda üst segment cihazlara gelen talep güçlü. Bu yıl da Türkiye pazarında, akıllı telefon , tablet ürünlerimizle üç kat büyümeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Akıllı telefon, tablet ve giyilebilir cihaz üreticisi Honor, Türkiye pazarında, bu yıl yüzde 300 büyüme hedefliyor. Gündem Teknoloji programına konuk olan Çinli tüketici elektroniği üreticisi Honor Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Çınar Turhan, pazar hedeflerine dair “Akıllı telefon pazarı son bir yıldır dinamik evrim geçiriyor. İnovasyon anlamında tüketicilerin beklentileri karşılayan ürünler çıktı. Katlanabilir cihazlar son dönemde fazlasıyla ilgi çekiyor, talebi yükseliyor. Tüketicilerin beklentilerini karşılayacak inovasyonlar gerçekleştirdik. Dünyanın en ince katlanabilir ürününü çıkardık.

Özellikle akıllı telefonlarda üst segment cihazlara gelen talep güçlü. Bu yıl da Türkiye pazarında akıllı telefon , tablet ürünlerimizle üç kat büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye pazarında 2023 yılında yüzde 300 artış ile kapadık. Özellikle katlanabilir akıllı telefonlara gelen talep bizi mutlu ediyor. Bu yıl genelinde 3 kat büyümeyi akıllı telefon, tablet ve giyilebilir cihazlardan gelecek. Daha fazla model ve üst seriden ürünleri getirerek ürün gamımızı genişleteceğiz” açıklamasını yaptı.

AR-GE yatırımlarına ilişkin Çınar Turhan “Global anlamda yatırımlarımızla, dünyanın en büyük AR-GE tesislerinden birini Çin’de yaptık. Çalışanlarımızın yüzde 60’ından fazlası AR-GE mühendisleri dolayısıyla inovatif ürünleri geliştirebiliyoruz” bilgi verdi.

“TÜRK TÜKETİCİSİNİ ETKİLEYEN İLK KRİTER, FİYAT ARDINDAN DONANIM GELİYOR”

Tüketici elektroniğinde fiyatlarda, bu yıl belirleyici kriterlerin, Çınar Turhan, “Tüketici elektroniğinde vergisel veya taksitlerle ilgili düzenlemeler, sektörün dalgalanmasına sebep olabiliyor. Şirket olarak her kesime erişebilir fiyatlarla cazip ürünleri sunmayı planlıyoruz. Kampanyalarla tüketicilerin en makul şekilde ürünlere ulaşabilmelerine çalışıyoruz..

Tüketici elektroniğinde fiyatlar üzerinde yeni teknolojilerin etkisi, ülkenin ekonomik koşullarına bağlı uygulamalar ve rekabet etkili oluyor. Türk tüketicisinin satın alım kriterlerinin başında fiyat ardından donanım, tasarım ve marka geliyor. Donanım kısmında en çok araştırılan özellikler yüksek performanslı bir cihaz ve kamera özellikleri, pil gücü önemli etkenler.

Mağazaya gidip birebir ürünü deneyimlemek çok önemli ardından online taraf en uygun kampanyaları araştırarak da tüketiciler satın alımı gerçekleştirebiliyor. İki taraf birbirini besliyor. Tüketicilerin online alışveriş motivasyonları günden güne artıyor” olduğunu belirtti.

“MOBİL DÜNYA KONGRESİ’NDE, BU YIL YAPAY ZEKANIN CİHAZLARA ENTEGRASYONU ÖNE ÇIKTI”

Honor Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Turhan, Mobil Dünya Kongresi’nde ki izlenimlerini, “Mobil Dünya Kongresi’nde en çok yapay zekanın cihazlara entegrasyonu gündeme geldi. Önemi gitgide artacak. Akıllı teknolojilerde yapay zekayı tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak üzere çalışıyoruz. Hizmet kısmında kullanıcısına fayda sağlıyoruz.

Örneğin bir uçuş rezervasyonunuz var, telefonunuz bunu size hatırlatarak tahmini seyahat süresini hatırlatarak buna göre bildirimlerde bulunuyor Tüm ekosistem ürünlerimizde AR-GE departmanımız yapay zekaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde anlattı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu