Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer, Bursa’daki bir meslek lisesini ziyaretinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinin yurtdışına ihracat yaptığını belirterek, “Artık Türkiye’de mesleki eğitim sorunu büyük ölçüde çözüldü. İnşallah 2023 yılında da çok daha farklı girişimlerle tüm paydaşlarımızla mesleki eğitime destek vermeye devam edeceğiz. ” dedim.

Bakan Özer, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İçmimarlık Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek atölyeleri gezdi. Atölyelerde üretilen eserler hakkında okul müdürü ve öğretmenlerden bilgi alan Özer, öğrencilerle sohbet etti.

Mahmut Özer, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, mesleki eğitim modelinin yaparak, uygulayarak ve üreterek tüm yurtta yaygınlaştığını söyledi.

Bakan Özer, İnegöl’de mobilyacılık konusunda oldukça tecrübeli bir okulun laboratuvarlarını ziyaret ettiğini belirterek, “Burada eğitim seviyesinde endüstriyel üretimde kullanılan tüm cihazların kullanıldığını görüyoruz. işgücü piyasasına gittiklerinde mezun olduklarında karşılaşacakları tüm enstrümanları ve cihazları bulacaklarını belirterek, “Görerek ve kazanarak eğitim alıyorlar ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında çok değerli bir boşluğu dolduruyorlar, ülkemizin kalkınması için en kritik olandır. O katsayı uygulandıktan sonra önemli bir travma yaşayan mesleki eğitim, bugün çok güçlü bir şekilde ayakları üzerinde durmakta, ülkemizin moralini yükseltmekte ve geleceğe bakışını değiştirmektedir.”

Mesleki eğitimde döner sermaye kapsamında 2022 yılı için 1,5 milyar liralık üretim hedefi belirlediklerini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

“2022 yılında 2 milyarlık bir üretime ulaştık ve bu üretimin yaklaşık 100 milyonunu öğrencilerimize, 200 milyonunu da üretime katkı olarak öğretmenlerimize dağıttık. Meslek liseleri artık Ar-Ge çalışmaları yapıyor, patent alıyor, faydalı modeller, marka tasarım tescilleri ve bunların ticarileştirilmesi Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor artık Türkiye’de mesleki eğitim sorunu büyük ölçüde çözülmüş durumda. Bursa’da bu süreçleri başarıyla yürüten Valimize çok teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanımız Bursa’daki mesleki eğitimdeki en kıymetli payımızdır. Mesleki eğitimi tercih etmeleri için MÜSİAD Başkanımız burada Mesleki eğitimde en önemli paydaşlarımızdan biri. Eğitim. Onlara çok teşekkür ederim. Umarım hep birlikte el ele veririz. çok daha güçlü b Mesleki eğitim sistemini kuracağız.”

Bakan Özer’e Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ile ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri eşlik etti.

erzinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu