Haber

İsrail Polisi, Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yönelik kısıtlamaları sürdürdü

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Filistinli gençlere İsrail polisinin kısıtlamaları bu hafta da devam etti.

Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail yönetimi, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını burada kılmak isteyenlere yaş sınırlaması getirdi.

Eski Şehir bölgesinde demir bariyerlerle yoğun güvenlik önlemi alan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermedi.

Mescid-i Aksa’ya girişine izin verilmeyen Filistinli gençlerin birçoğu, Mescid-i Aksa’ya bakan Ra’l-Amud Mahallesi’ndeki camide namazlarını kıldı. İsrail polisi burada da yoğun güvenlik önlemi aldı.

Mescid-i Aksa’nın kapısında bekleyen İsrail polisleri, cuma namazı kılmak isteyen ancak içeri alınmayan Filistinlilere zaman zaman müdahale ederek güç kullandı.

Mescid-i Aksa’ya girişine izin verilmeyen gazetecilerin cami çevresinden yayın yapmaları İsrail tarafından zaman zaman engellendi ve görüntü almalarına da izin verilmedi.

Filistinli “yaşlı kadın ve erkeklerin” cuma namazına son iki haftaya göre daha fazla katıldığı görüldü.

İsminin gizli kalmasını isteyen Vakıflar İdaresi’nden bir yetkili, İsrail kısıtlamaları nedeniyle bu hafta Mescid-i Aksa’da yalnızca 5 bin Filistinlinin cuma namazı kılabildiğini söyledi.

Cuma günü çıkan İsrail polisi ve Filistinli gençler beklemeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu