Ekonomi

İstanbul’daki düğün salonları salı günü tatil istiyor

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, şube olarak düğün salonlarını Salı günlerini tatil yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Adem Sönmez, düğün şubesinin koronavirüs salgınından en çok etkilenen şubelerden biri olduğunu, normalleşme ile birlikte rutin işleyişine döndüğünü söyledi.

“Bu sene iyi gidiyoruz”

Düğün şubesinin bu yıl iyi bir dönem geçirdiğini anlatan Sönmez, şu bilgileri verdi:

İstanbul’da 2019’da yaklaşık 120 bin tören düzenlendi. 2020’de pandemiyle birlikte bu sayı 50 bine düştü. 2021’de 130 bin düğün yapılırken, 2022’de yüzde 38 artışla 180 bin civarında düğün yapıldı. İstanbul’da yapılan düğün sayısı pandemi öncesini de aşarak devam etti. 2023 rezervasyonlarımız sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. İstanbul’da bu yıl 200 bin ile 220 bin arasında düğün bekliyoruz. Pandemi öncesi rezervasyon kültürünü de geri kazandık.

“Tüm Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz”

Sektördeki arkadaşlarımızla toplantılar ve
Yapılan istişareler sonucunda Salı günleri nikah salonlarının kapalı olmasına karar verdik. Bayan kuaförleri, güzellik uzmanları ve meslek odası temsilcileri
İstişarelerimizde Salı günü olmasının daha uygun olacağını, kendilerinin de bu karara uyabileceklerini ifade ettiler.

Esnaf Odası olarak bunu İstanbul Valiliği, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İSTESOB) ve Ticaret Bakanlığı’na bildirdik. Geçen hafta İstanbul Vali Yardımcısı ile görüştük, olumlu geçti. Esnaflarımız, İstanbul Valimizden bu müjdeli habere onay vermesini rica ediyoruz.
Onlar bekliyorlar. Pilot olarak İstanbul’da başlayacak çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz.

“Devletimizden KDV konusunda iyileştirme bekliyoruz”

Sönmez, gıda sektöründeki KDV indirimini düğün sektörü için de talep ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanımızdan ricamız 2023 yılında evlenecek çiftlere müjde olarak KDV oranlarımızın sabitlenmesidir. Düğün sektörü olarak 2023 yılının ilk yarısında KDV oranlarında indirim yaparak fiyatlarımızı sabitlemeye hazırız.

dedi.

Düğün bölümünü ayakta tutmak

Düğün bölümünün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Sönmez, şunları söyledi:

Düğün kısmıyla birlikte ekonomik şartlar ister istemez tersine dönüyor. Nikah sadece nikah salonu tutmuyor, nikah salonu ile birlikte çarşıda 242 eşyaya dokunuyor. Burada emlak sektöründen kuyumcuya, beyaz eşyadan mobilyaya, dokumadan boyacıya, tadilatçıya kadar departman doğal olarak piyasaya dokunuyor. Bu nedenle devletimizin KDV’yi düzenlemesini bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu