İş

IDEF’23 Fuarı’na hazırız, Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayiinde büyük hedefimiz var

Havacılık ve Savunma Sanayii için sağladığı standart ve uygulamaları, katılacağı IDEF’23 Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak olan Baycan Elektrik, bu yıl bu alandaki çalışmalarıyla çıtayı yükseltti. Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “Hedefimiz kısa zamanda Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayi kablo hırdavat segmentinde tercih edilen tedarikçi partner firma olmaktır.  Şu anda TÜSAŞ, TEI, Aselsan, Roketsan gibi Savunma Sanayisinin önde gelen firmaları ile çalışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız birçok proje, bu kuruluşlar ile Baycan Elektrik arasında ticari işbirlikleri ile sonuçlanmaktadır. Bundan sonraki süreçte de havacılık ve savunma sanayinde sadece ulusal projelerde değil, uluslararası paydaşlarla iş birliği içinde yol alacağız” dedi.

 

Temelleri 1967 yılında Erdoğan Kılıç tarafından atılan Baycan Elektrik A.Ş., İstanbul’da 20 kişilik bir atölyede Arçelik’in sertifikalı tedarikçisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra 1987 yılında bugün faaliyetine devam ettiği Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 7.500 m2’lik tesisine taşınmıştır. Kablo donanımı müşterilerine sunduğu hizmetlerden bir tanesi; Tecrübeli Ar-Ge ve Ür-Ge ekibinden elektrik, elektronik ve plastik modüllerin tasarım esasları, prototip üretimi, montaj ve test süreçleri bulunmaktadır. Baycan Elektrik’in kurucusu Erdoğan Kılıç’ın ilk günden itibaren temellerini attığı %100 müşteri memnuniyeti, kalite ve güvenilirlik unsurları 56 yıldır tüm dinamikleriyle yaşatılmaktadır.

BEYAZ EŞYA VE OTOMOTİV BRANŞLARINDA KABLO DONANIMINDA 50 YILI AŞKIN TECRÜBESİYLE HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİİNDE Çığır Açan TÜRKİYE’DE İLK FİRMAYIZ

 

Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, şirket yönetim kurulu başkanı Hakan Kılıç’ın vizyonunda Havacılık ve Savunma Sanayii branşında yer almak için yaklaşık 3 yıl önce göreve başladıklarını bildirdi. kurulduğu günden bu yana Beyaz Eşya ve Otomotiv departmanlarına üretim yapmaktadır: “Bu süreçteki ilk yatırımlarımızdan biri de şirketimizdir. Gerekli tüm eğitimleri tamamlamış Sertifikalı IPC Eğitmeni yetiştirmek. Eğitmenimiz bugüne kadar 50 çalışanımıza Sertifikalı IPC Uzmanı eğitimi vermiştir. Ardından AS 9100 ve IPC gereklilikleri kapsamında oluşturulan 500 metrekarelik Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayii tesisimizin yatırımları tamamlanmış ve tesis güvenlik belgesi alınmıştır. AS 9100 belgemiz ile Milli Savunma Bakanlığı onaylı Havacılık ve Savunma Sanayii tedarikçisi olarak bölümde yerimizi aldık. Beyaz Eşya ve Otomotiv branşlarında kablolama ekipmanları konusunda 50 yılı aşkın tecrübemiz ile Türkiye’de Havacılık ve Savunma Sanayiinde atılım yapan ilk firma olduğumuzu söyleyebiliriz.”

HEDEFİMİZ HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİNİN KABLO DONANIMINDA TERCİH EDİLEN ORTAĞI OLMAKTIR.

Hedeflerinin kısa zamanda Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayii kablo hırdavat departmanında tercih edilen tedarikçi partner firma olmak olduğunu söyleyen Engin Yılmaz şunları söyledi:   ve gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Beyaz Eşya ve Otomotiv sektörlerine yönelik üretimlerimizde sağladığımız Yalın İmalat, Ergonomi ve Metot Zaman Ölçümü (MTM) uygulamalarımızdan edindiğimiz tecrübeleri, Havacılık ve Savunma Sanayii projelerimiz ile entegre ettik. Dijitalleşme kapsamında Endüstri 4.0 modelini esas alan bir işletme olarak makine parkımızda bulunan tüm cihazların akıllı donanımlara sahip olması için projelerimiz devam etmektedir. Güçlü idari ve organizasyon yapımız; Kurumsal kimliğimiz, Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayi standartları ile birebir örtüşüyor.” söz konusu.

YATIRIMLARIMIZ BİZİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK TEKNOLOJİLERLE TANIŞTIRIYOR

2023 yılı başında mevcut 500 metrekare kapalı üretim alanını 3000 metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “İşimizin dışına son olarak 5000 metrekarelik yeni bir alan ekledik. Aynı zamanda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin İmişehir’deki yeni yerleşkesinde 60.000 m2 açık alan, iki ayrı parselde 20.000 ve 20.000 m2 olmak üzere toplam 40.000 m2 kapalı alan yatırımı gerçekleştirdik. 2023’ün prestijiyle inşaatın %60’ını bu yerlerde gerçekleştirmeyi ve 2024’te tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca lazer markalama ve yarı rijit kabloların işlenmesi gibi süreçlere yönelik alet ve ekipman yatırımlarımız Havacılık Sektörünün gereksinimlerinin ortasında, üzerinde çalıştığımız projelerde bizi katma değeri yüksek daha derin teknolojilerle tanıştırmak.

TÜSAŞ, TEI, ASELSAN VE ROKETSAN İLE ÇALIŞIYORUZ, SONRAKİ DÖNEMLERDE ULUSLARARASI PAYDAŞLARLA İŞ BİRLİĞİ YAKALAYACAĞIZ

“Şu anda TÜSAŞ, TEI, Aselsan ve Roketsan gibi Savunma Sanayisinin önde gelen firmaları ile çalışıyoruz ve üzerinde çalıştığımız birçok proje bu kuruluşlar ile Baycan Elektrik arasında ticari işbirlikleri ile sonuçlanıyor. Koaksiyel kablolar, yarı rijit kablolar, askeri standartlardaki konnektör ve klemensler, elektrik ve elektronik teçhizatı içeren firmaların tüm projelerine cevap veriyoruz” diyen Baycan Elektrik Genel Müdürü, önümüzdeki dönemde sadece ulusal değil, daha da ileriye gideceklerini sözlerine ekledi. projelerle değil, aynı zamanda Havacılık ve Savunma Sanayisindeki uluslararası paydaşlarla işbirliği içinde. altı dikkatlice çizildi.

 

IDEF’23 ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ FUARINDA SUNDUĞUMUZ STANDART VE UYGULAMALARIMIZI KISA SÜREDE TANITACAĞIZ

Baycan Elektrik’in katılacağı tüm fuarlar için titizlikle hazırlandığını belirten Yılmaz, “Geçen yıl katıldığımız SAHA EXPO Fuarı, Havacılık ve Savunma Sanayii segmentine girişimizi duyuran ve bizleri bir araya getiren başarılı bir deneyim oldu. yeni müşterilerle. Bu yıl 25-28 Temmuz tarihleri ​​arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan IDEF’2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı hazırlıklarımız kapsamında; Tesisimizi kısa sürede sektöre kazandırdık. Türkiye’nin en büyük Savunma Sanayii ve Güvenlik Fuarı’nda bir yenilik; Özellikle yurt dışında faaliyet gösteren Havacılık ve Savunma firmaları ile bir araya gelip somut projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Yılın son çeyreği için belirlediğimiz ihracat hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi ve ekledi: “Baycan Elektrik, üretim anlamında müşterilerine birçok avantaj sunan bir partner. Savunma Sanayii konusunda deneyimli mühendis kadromuz, Beyaz Eşya bölümünde müşterilerimize sağladığımız Ar-Ge destek kültürünü kısa sürede hayata geçirdi. Eseri üretmenin ötesinde sağladığımız kapsamlı hizmetle, eserlerin işlevsel ve rekabetçi sürdürülebilirliğine değerli bir katkı sağlıyoruz. Müşterilerimizin sistemlerine kısa sürede sağladığımız uyum ve uyum en güçlü yönlerimizden biridir. Baycan Elektrik, zamanında ve eksiksiz üretim ideolojisi, kablo ekipmanlarındaki 50 yıllık tecrübesi ve başarısıyla, pazarın önde gelen Beyaz Eşya üreticileri ve Otomotiv, Havacılık ve Savunma sanayileri ile işbirliği içinde, kendini verimlilik, kalite ve rekabetçilikte sunacaktır. önümüzdeki yıllarda katıldığı yeni segmentlerde dünya şartlarını yerine getirmektedir. açısından kanıtlamaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sereflikochisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu