Yaşam

Kahramanmaraş’ta enkazdan çıkarılan anne ve bebek 21 gün sonra buluştu

Bedia-Durmuş Ali Kılınç çifti ile çocukları 7 yaşındaki Neziha, 5 yaşındaki Cafer Efe ve 2 aylık Umut dışarı çıkarak kurtuldu.

Evi hasar gören aile, Kümbet Mahallesi’nde Durmuş Ali Kılınç’ın babası Cafer Kılınç’ın güvenli olduğunu düşündükleri 4 katlı apartmandaki dairesine yerleşti.

İkinci sarsıntıda ise enkaz altında kaldılar.

Aynı gün öğle saatlerinde meydana gelen ikinci depremde ise sığındıkları binanın çökmesiyle tüm aile enkaz altında kaldı.

Anne Bedia Kılınç enkazdan kendi imkanlarıyla çıktı. Çocukları Neziha, Cafer Efe ve 2 aylık Umut da enkazdan birkaç saat içinde kurtarıldı.

Baba, büyükbaba ve büyükanne vefat etti

Çocukların babası Durmuş Ali, dede Cafer ve eşi Menşure Kılınç enkaz altında yaşamını yitirdi.

Ayrı hastanelerde tedavi altına alındılar.

Olayın ardından Umut Kılınç bebek, Elbistan Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ağır Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan anne Bedia Kılınç, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek Plastik Cerrahi Servisinde tedavi altına alındı.

Umut’un kardeşleri Neziha ve Cafer Efe Kılınç, Sivas’taki KYK Yurduna yerleştirildi.

Duygusal anlar yaşandı

Bebek Umut Kılınç’ın Elbistan’da olduğunun tespiti üzerine Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Umut Kılınç, annesine kavuşmak için Sivas’a getirildi. Anne ve bebeğin hastane odasındaki buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

“Eşimin yokluğunu onlarla dolduracağım”

Bebeğine sarılarak gözyaşı döken Bedia Kılınç, şunları söyledi:

Hem mutluyum hem de üzgünüm. Bir parçamı özlüyorum ve tarama için Tanrı’ya şükrediyorum. Üç çocuğumu bana bağışlayan Rabbime binlerce şükürler olsun. Eşimi, kız kardeşimi ve çocuklarımın büyükanne ve büyükbabasını kaybettik. Hem mutluyum hem de üzgünüm. Çocuğumu depremden beri görmemiştim. En son 10 dakika önce yemeğini verip yatağına yatırmıştım. Çok şükür sağlığı yerinde. Allah kimseye evlat acısını yaşatmasın. Eşimin yokluğunu onlarla dolduracağım.

vakfikebir-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu