Ekonomi

77 ilde FETÖ’ye ‘çimdik’ operasyonu: 611 şüpheli gözaltında

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, halkın üzerine zalimce ateş açanları, Meclis’i bombalayanları, sınav sorularını çalanları affetmeyeceklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) işbirliğiyle MİT Başkanlığı’nın desteğiyle FETÖ’ye eş zamanlı “Çimme” operasyonu Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 77 ilde gerçekleştirildi. Operasyonların yürütüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, 611 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Yerlikaya, operasyonlarda yakalananlar arasında terör örgütünün il, eğitim ve mali yapısı içinde faaliyet gösterenlerin de bulunduğunu kaydederek, “Gaybubet evlerinde saklanan, yurt dışına yasa dışı kaçmaya çalışan, ByLock kullanıcılarına yardım eden veya adı geçen kişiler” dedi. İçeriği, örgüt üyelerinin FETÖ kapsamında alınan ifadeleri.” “Yönetici olarak belirtilen kişilerin kimlikleri belirlendi.” İfadesini kullandı.

‘Sahte pasaport ve kimlik’

Yerlikaya, söz konusu şüphelilerin yurt dışına yasa dışı kaçarken farklı ülkelerden geçersiz kimlik ve pasaport kullandıklarının tespit edildiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Örgüte öğrenci almak için çalışmalar yaptılar, bu çalışmalarda öğrencileri ve ailelerini not edip kurumun üst yönetimine raporladılar, öğrenci yurtları açıp öğrenci büyükleri, ablaları ve bölge öğrenci yöneticilerini atadılar, eğitim danışmanları atadılar. , illere ilçe ve esnaf sorumluları ve yardımcı memurları ile yine teşkilata kamu ve askerlik hizmeti verdi.” Okullara öğrenci yerleştirmek için yurtlar açarak öğretmenlik faaliyetlerini sürdürürler, örgüt içindeki kopuklukları önlemek için evliliklerini sürdürürler, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin fiilen tövbe etmelerini ve cezaevlerinde kalmalarını önlemek için örgütün paralarını ailelere aktarırlar. Aileler örgütten kopmamaları için mali yapılanma kapsamında gizliliğe önem veriyorlar. “Kamera olmaması nedeniyle organizasyonla ilgili paraları halka açık yerlerde ve AVM lavabolarında elden dağıttıkları belirlendi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu