Haber

Kavuncu, İYİ Parti binasına yapılan saldırıyla ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekti: Ne tesadüf 2 yerde liderimizin fotoğrafı var.

Dün İstanbul GÜZEL Parti İl Başkanlığı binasına iki kurşun isabet ettiğinin ortaya çıkmasıyla gündem bir anda sarsıldı. Polis ekiplerinin faili akşam saatlerinde yakaladığını bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Görevliler suçlama yaparken dikkatli olsun. Bizim görevimiz onları yakalamak. Devletinize ve Polisinize güvenin. Utanırsınız” dedi. .” söz konusu.

“GENEL BAŞKANIMIZIN FOTOĞRAFIYLA BİRLİKTE BİR KUŞ KARŞILAŞTI”

İYİ Parti Genel Lider Başdanışmanı Buğra Kavuncu, dün akşam katıldığı programda olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kavuncu, “Nedense UYGUN Parti binasına 2 kurşun isabet etti. Olayın ne zaman gerçekleştiğine dair bilgimiz yok. Bir kurşun koltuğa önden girmiş olabilir, biri orada oturuyor olabilir. Diğer kurşun da koltuğa önden girmiş olabilir. Diğer kurşun da koltuğa önden girmiş olabilir. genel başkanımızın toplantı salonumuzda ki fotoğrafıyla da aynı zamana denk geldi.iki yerde de kurşunlar isabet etti.ne tesadüf genel başkanımız meral akşener’in fotoğrafı var.ülkede böyle olaylar olmadı.cumhurbaşkanı olursa, bunu yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

VALİDEN AÇIKLAMA: İNŞAAT ALANINDAN KURŞUNLAR GELİYOR

Öte yandan İstanbul Valiliği, silahlı saldırıya ilişkin bu akşam yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada olayın detaylarına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı yetkililerinin bugün saat 11.00 sıralarında İl Binasına ateşli silah mermisinin isabet ettiğini bildirmesinin ardından sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları sonucunda” , GÜZEL Parti İl Müdürlüğü binasına ve yanındaki iş merkezine isabet eden mermilerin isabet ettiği belirlendi.İz takibine göre mermilerin geliş yönünün E-5 Karayolu karşısındaki şantiye olduğu belirlendi.

“RUHSATLI SİLAHLA 7-8 ELİNDEN ATIŞ YAPTI”

Şantiye görevlileriyle yapılan görüşmelerde, Perşembe günü saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık girişiminde bulunan zanlıların, Şantiye Görevlisi (ME) isimli zanlının ruhsatlı tabancasıyla 7-8 el ateş ettiği belirtildi. 30.03. yapıldı.

“GÜVENLİK PERSONELİ ATIŞ SESİNİ DUYMADI”

Adı geçen zanlı, olayda kullanılan tabanca ile yakalanmış ve aynı tabancaya ait kovanlar ele geçirilmiştir. Şüpheli kişinin tabiriyle; ‘Hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 zanlının olay yerinden kaçarak kaçtığı’ belirtildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.”

“KURŞUNLAR YANLIŞLIKLA VURULDU”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de olayla ilgili açıklama yapıldı. Olayın bir saldırı olmadığı belirtilen açıklamada, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından açıklama yapıldı. “Alan çalışmasında; Olayın, bölgedeki bir inşaatta gerçekleştirilen hırsızlık girişimine karşılık inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Hırsızlar İYİ Parti İl Binası istikametine doğru kaçarken, binaya yanlışlıkla kurşunlar getirildi. Şahsın olayda kullandığı ruhsatlı silahla birlikte yakalandığı belirtildi.”

AKŞENER: PARTİMİZ ÜÇÜNCÜ TEHDİT ÜZERİNDEN VURULDU

Öte yandan silahlı saldırının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giden Cumhurbaşkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son dönemde yaşanan siyasi tartışmaya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Akşener, “Seçime 1,5 ay kala ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ demem lazım ama başkanlar öyle konuşmaz; partimiz hem birinci kattan hem de üçüncü kattan kasten vurulmuştur – Eski bir içişleri bakanı olarak konuşuyorum. bakan – Recep Bey’in üçüncü tehdidi üzerine.

“KORKMUYORUZ”

Bu şu anlama geliyor: Bana daha önce ‘ne göreceksin, en güzel günler’ denildi… Linç edildim. ‘Bunları yanlış yapıyorsun hanımefendi’ denildi. Evime baskın yapıldı. Kısaca ‘kendinle uğraştırma, kendinle uğraştırma’ denildi. Bugün partimizin İstanbul il başkanlığı iki yerden vuruldu. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Seçime 1,5 ay kala siyasi partilere gözdağı verilmeye çalışılması kabul edilemez. Korkmuyoruz ama bu başka bir şey. Bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir hakarettir.

“MERAL AKŞENER’DEN KORKACAK ADAM ANNESİNDEN DOĞMADI”

Aziz milletim, size sesleniyorum; Bu ucube sistemin devamı bugün bize ise yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam annesinden doğmadı. Başka bir birey için Tanrı’dan korkuyorsam, Tanrı beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Bey. Ama sen başkansın. Bu ülkenin tüm kadınlarının, tüm erkeklerinin, tüm gençlerinin ve tüm çocuklarının onurunu, gururunu, can güvenliğini, mal güvenliğini korumakla yükümlüsünüz. Evime baskın yapıldı, beraat ettiler. Ben linç edildim, onlar beraat etti. Biliyorum ki; mahkemeler ve polis bu olayın faillerini yakalayamayacak. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu