Haber

Van’da 83 yerleşim yerinin yolları karla kapandı

Van’da dün sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle 83 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Merkez Edremit ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan bazı kişilere polis ekipleri yardım etti.

Van’da meteorolojinin uyarısının ardından dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece saatlerine kadar aralıksız devam etti. Merkezde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı. Kar yağışıyla birlikte Başkale, Bahçesaray, Edremit, Çatak, İpekyolu, Muradiye, Tuşba, Özalp ve Saray ilçelerine bağlı 55’i mahalle ve 28 mezra olmak üzere 83 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Kar çaba grupları, gece boyunca kapalı olan yolları temizlemek için çalıştı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde iş makineleriyle kent merkezindeki yol ve kaldırımları temizlemeye başladı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

‘TRAFİK GRUPLARI YOLDAKİLERE YARDIMCI OLDU’

Gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı özellikle sürücüleri zor anlar yaşadı. Yolda kalan onlarca sürücünün yardımına polis ekipleri koştu. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Kontrol Şube Müdürlüğü çalışanları, merkez Edremit ilçesinde halkın araçlarını yola iterek dayanak noktası oldu. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Van Emniyet Müdürlüğü, “Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen sürücülerimizin imdadına Trafik Teftiş Şube Müdürlüğü personeli koştu. Edremit ilçesinde yol üzerinde bulunan vatandaşlarımıza trafik ekiplerimiz yardım etti. Karlı yollarda, zor koşullarda polis her zaman yanlarında.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu