Haber

Muş’ta çocuklarını talep eden ailelerin HDP İl Başkanlığı önünde eylemi devam ediyor.

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılıp dağlara kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin hareketi bu hafta da devam etti.

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağlara kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, HDP İl Müdürlüğü binası önünde oturma eylemi yaptı. Çocuklarına kavuşma umuduyla Diyarbakırlı annelerin başlattığı harekete destek veren Muşlu aileler, eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. HDP İl Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen aileler; “Çocuk nöbetindeyiz”, “Türkler ve Kürtler kardeştir, HDP haindir”, “Milleti dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Yeter artık arkamızdan çekilin” yazılı pankartlar açtılar. .

Anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaya davet edildi. Burada konuşan acılı baba Halit Altun, 12 yıldır çocuğunun hasretini çektiğini belirterek, “12 gün değil tam 12 yıl. HDP ve PKK çocuklarımızı okuldan ve hayvanlardan alıp PKK’ya teslim etti. HDP bu çocukların evsiz olduğunu düşünmemeli. Çocuklarımız evsiz değil.” “5 yıldır Van, Diyarbakır ve Muş’ta HDP il binaları önünde eylemimizi sürdürüyoruz. HDP size sesleniyor, çocuklarımızı getirin. Ölü ya da diri çocuklarımızı bize getirin. getirmedikçe elinizi bırakmayın. Bunun bilincinde olun” dedi.

Acılı anne Ayten Koçhan, 8 yıldır çocuğundan haber alamadığını belirterek, “Geri dön evladım, yol değil. Bir kişi daha teslim oldu evladım. Gel teslim ol. Çocuğumu PKK’dan istiyorum” dedi. ve HDP. Yılanın başı HDP ve PKK’dır. Bu kadar yeter.” Bu Kürtlerin davası değil. Gelin devletimize sığının. Dağların tepesinde, taşların dibinde, mağaralarda, oyuklarda devlet kurulamaz evladım. Tek bayrak olur, iki bayrak olmaz. Çocuğum gelse bile yine bu hareketi sürdüreceğim. Bir çocuğum dağlarda kalana kadar hareketime devam edeceğim. “Siz gelene kadar ben buradayım. Soğuğa, kışa, kara aldırış etmeden burada hareketimize devam ediyoruz. Babam da ben de rahatsızız oğlum. PKK’yı ve HDP’yi arkamda bırakmayacağım” dedi. – MUŞ

aracajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu