Haber

Musa Bulgur Tek Eliyle Tespih Çekiyor

Gümüşhane’de yaşayan Musa Bulgur, çocukluğunda sol kolu ampute olmasına rağmen sabır gerektiren boncuk yapma mesleğini 35 yıldır tek eliyle sürdürüyor.

Karaer İlçesi’ndeki küçük bir dükkanda 35 yıldır tespihçi olarak çalışan Musa Bulgur’un 7 yaşındayken kangren nedeniyle kolu dirseğinden kesildi.

Küçük yaşta kolunu kaybetmesine rağmen hayata küsmeyen Bulgur, zeytin çekirdeklerinden tesbih yaparak bu mesleğe merak saldı.

Uzun süre hobi olarak tesbih yapımına devam eden ve emekli olduktan sonra dükkan açarak bunu mesleğe dönüştüren 70 yaşındaki Musa Bulgur, tek elle tesbih yapma konusundaki mükemmel yeteneğiyle takdir topluyor. insanlar iki eliyle bile bunu yapmakta zorlanırlar.

“Sağlıklı bir insanın yapamayacağı işi yapıyorum”

Tespih yapımının sabır işi olduğunun altını çizen Musa Bulgur, “7 yaşımdayken okula giderken bir gün düşüp kolumu kırdım. Daha sonra kolumu bağladılar, tutmadı, tutmadı. kangren oldu, kestiler. Çocukluğumda zeytin çekirdeklerinin kenarlarını taşlarla düzeltip, sonra büyük bir iğneyle delerek tesbih yapmaya başladım. Kendimizi bu şekilde bulduk.” Çeşitli şekillerde buna alıştık. Daha sonra buraya gelip okula gittim. Okulu bitirdikten sonra bir dükkan açtım. O dönemde Devlet Su İşlerinde çalıştım ve emekli oldum. 35 yıldır tespih çekiyorum. Bu işi yapmak sabır gerektirir. Sabırsızsanız, öfkeliyseniz onları ipe çekemezsiniz. Sinirlerim yüksek. “Farklıydı, odaklandığımda o öfkeyi yendim. Artık alıştım, yaptıklarından başkasını göremeyen insanlar var. Elimden geleni yapıyorum. Sağlıklı bir insanın yapması gereken işi yapıyorum. yapamam” dedi.

Musa Bulgur’un iki eli olan insanın yapamayacağı işi yaptığını belirten Selçuk Gün (45), “Musa Amca’yı yaklaşık 30 yıldır tanırım. Eski dükkanını da biliyorum. Kimin yaptığını bildiğimiz amcadır.” iki eli olan adamın tek koluyla yapamayacağı şeyleri ben “Başka kimse sıralayamaz ama o yapıyor” diyemem. – GÜMÜŞHANE

hamamozu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu