Haber

Samsun’daki Çakmak Barajı’nın doluluk oranı yüzde 58 oldu.

Samsun’da içme suyunun sağlandığı Çakmak Barajında ​​su seviyesinin yüzde 58,61 olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Çakmak Barajı’nda geçen yıl Ocak ayında yüzde 80 doluluk yaşandığı belirtilirken, bu yıl su seviyesinin beklenenin altında kaldığı belirtildi.

Barajdaki su seviyesinin 20 Ocak’ta yüzde 56’ya düştüğü belirtilen açıklamada, “Bölgesel yağışların başlamasıyla birlikte 25 Ocak’ta yapılan ölçümde bu oran yüzde 58,61’e çıktı. 42 milyon 864 olan baraj bin metreküp su ve 73 milyon 139 bin metreküp kapasiteli.Bunun tamamının dolması için 30 milyon 275 bin metreküp suya ihtiyaç var’ ifadesine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, barajın tam kapasite ile dolması için yoğun kar yağışı gerektiğine dikkat çekti. Su sıkıntısı yaşamamak için tutumlu tüketimin yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

“Yağış olmaması nedeniyle Çakmak Barajında ​​su seviyesi ocak ayında olması gerekenin altında kaldı. Bölgesel bazda görülen parçalı yağışlarla doluluk oranı artmaya başladı. Karın gelmesiyle baraj dolacak ve Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de görülüyor.” Çok fazla yağış alırsak barajdaki su seviyesi yaşlanacak. İçme suyu temininde halkımızı susuz bırakmayacağız. Ancak depoladığımız suyu verimli kullanmak zorundayız. Bu nedenle konutlarımızda ve iş yerlerimizde suyu daha dikkatli ve tasarruflu tüketmeliyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu