Haber

TİP İzmir İl Teşkilatı Okullarda Ücretsiz Yemek İstedi

KERİM UĞUR

Türkiye Personel Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, “Okullarda her çocuğun bedava yemek hakkı vardır” sloganıyla basın açıklaması yaptı. Partililer adına açıklama yapan Avukat Sena Yazıbağlı Selanik, “Okullarda açlıktan bayılan çocukların görüntülerine alışmayacağız, onların eğitim hakkından mahrum bırakıldığı sisteminize izin vermeyeceğiz” dedi. Eşit eğitim. Çocuklar açken saraylarında ejder meyvesi yiyenlerin hesabını er ya da geç hesaplayacağız.”

TİP İzmir İl Teşkilatı, okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi yönündeki taleplerini Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak dile getirdi. Partililer sloganlar eşliğinde kültür merkezi önüne geldi.

TİP İzmirliler, “Okullarda her çocuğun bedava yemek hakkı vardır” pankartı açarak, “Saray değil çocuklara bütçe”, “Hiçbir çocuk aç kalmayacak”, “Parasız yemek ve eğitim haktır” yazılı pankartlar taşıdılar. , “Tasarruf saraylarda yaşar diyenler”. Basın açıklamasını partililer adına Avukat Sena Yazıbağlı Selanik okudu.

“OKULLARDA ÇOCUKLARIN Aç KALMAMASI DEVLETİN SORUMLULUĞUDUR”

Selanik açıklamasında şunları söyledi;

“Bugün 11 Eylül Pazartesi itibarıyla okullar açıldı. Türkiye’nin her yerinde çocuklar okula gidiyor. Peki hangi kurallarla? Saray rejiminin her geçen gün derinleştirdiği açlık ve sefalet rejiminde emekçi halkın çocukları nasıl gidecek? Anne-babalar çocuklarının beslenme çantasını neyle dolduracak? Yoksulluğun sonu 39 bin 733, açlığın sonu 12 bin 198 lira! Yani asgari ücret 11 bin 402 lira. Soruyoruz; çocuklu bir aile nasıl geçinecek? Bu şartlarda geçimlerini nasıl sağlayacaklar, çocuklarını okula nasıl gönderecekler, her gün o beslenme çantasını nasıl doldurup çocuklarına verecekler, her gün et, süt, yumurta, fiyat artışlarının arttığı bu şartlarda, sağlıklı ve sağlıklı. ne yetişkinlerin ne de çocukların hijyenik beslenmesi mümkün değildir. Bu yoksulluk sisteminde insanca yaşamak mümkün değildir. Devlet, tüm çocukların okula gitmesini, eşit, bilimsel ve laik eğitim almasını, sağlıklı ve hijyenik olanaklara erişimini sağlamalıdır. yemek yiyin ve okulda aç kalmayın. Peki hükümet ne yapıyor? AKP/Saray Rejimi, geçici sözde destek programlarıyla bataklığa dönüşen ekonomiyi kurtarma tiyatrosu yaparken, ÇEDES projesiyle eğitim kurumlarına din görevlisi atayarak laik eğitimi baltalamaya çalışıyor. Her dört çocuktan biri okula aç gidiyor. Devletin kasası işçilerin teriyle doldu. Geçilmez yollar ve köprüler; uçulmayan havalimanları; yazlık ve kışlık sarayların gülleri; Hastanın müşterisi olduğu, hastanenin otel olduğu şehir hastanelerinin ve daha onlarcasının masraflarını karşılayan devlet, asli görevi olan çocukları koruma, çocuk haklarını koruma ve uygulama imkanlarını kullanmak zorunda kalıyor. Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi.

OKULLARA DERHAL ÜCRETSİZ YEMEK VE TEMİZ SU GEÇMELİ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Eylül’de gönderdiği yazıyla deprem felaketinden etkilenen 11 ilde okul öncesi sınıflardaki çocuklara yönelik 1 öğün yemek uygulamasının devam ettirilmesi kararı açıklandı. Bu kararın ardından diğer illerdeki tüm okul idareleri velilere beslenme çantasında bulunması gereken yiyecek ve içeceklerin listesini içeren bir mektup gönderdi. Yani okul öncesi sınıflarda son dönemde uygulanan 1 öğün yemek kampanyası fiilen kaldırıldı. Afetin ardından birçok ülkede uygulanan okullarda ücretsiz yemek ve temiz su uygulaması, öncelikli olarak deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması olmak üzere, Türkiye’de tüm eğitimi kapsayacak şekilde ivedilikle hayata geçirilmelidir. Türkiye İşçi Partisi olarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılında tüm okullarda uygulanmasını öngördüğümüz ‘1 öğün 1 öğün su’ talebimiz, giderek zorlaşan yaşam koşullarında mutlaka hayata geçirilmelidir. Çocukların okullarda aç kaldığı manzaralara alışmayacağız; Eşit eğitim hakkının gasp edildiği sisteminize izin vermeyeceğiz. Çocuklar açken Saraylarında ejder meyvesi yiyenlerle er ya da geç hesaplaşacağız. Emekçilerin çocukları açlığa ve sefalete; Bizi gerici karanlık sisteminize mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Nerede olursak olalım şunu söyleyeceğiz; Çocuklarımızın geleceği için yarattığınız enkazdan kurtulacağız. Haklarımızı alacağız”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu