Haber

Tuzla Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Ligi’ yarışması tamamlandı

Sıfır Atık Ligi yarışmasında liseli gençler 5 hafta boyunca 5 kişilik takımlar halinde şampiyon olmak için yarıştı. 450’den fazla öğrencinin katıldığı yarışta toplam 31 ton atık toplanarak ülke ekonomisine katkı sağlandı.

Yarışma sonucunda kazanan takımlara elektrikli scooter, elektrikli bisiklet ve elektrikli motosiklet ödüllerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu’nun elinden aldı. Dereceye girenler açıklanırken salonda heyecanlı anlar yaşanırken, Lider Yazıcı birinci olan takıma Venedik tipi bir teklifte bulundu.

Tuzla Belediyesi’nin lise öğrencilerini geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek ve alternatif enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği ödüllü ‘Sıfır Atık Ligi’ yarışması tamamlandı. Liseli gençler, yarışmada 5 kişilik takımlar halinde 5 hafta boyunca kıyasıya mücadele ederek şampiyonluk için kıyasıya yarıştı. Yarışmaya 450’den fazla öğrenci katıldı ve toplamda 31 ton atık toplayarak ülke ekonomisine katkıda bulundular. Yarışmanın ödül töreni Tuzla Belediyesi Düğün Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve yarışan öğrenciler katıldı. Kazanan gruplar açıklanırken salonda heyecanlı anlar yaşandı. Yarışma sonucunda dereceye girenlere elektrikli scooter, elektrikli bisiklet ve elektrikli motosiklet hediye edildi. Ayrıca Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Venedik ikramı yapıldı.

“DÜNYANIN GELECEĞİNİ KORUDUĞUMUZDA HİÇBİR SORUN OLMAZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu dünyanın geleceğine sahip çıktığımızda hiçbir sorun kalmayacak. 2030 yılına kadar vahim durum durdurulmazsa, dünyada Türkiye’de başlayan Sıfır Atık çalışmaları dahil projeler yürütülmezse 2030’dan itibaren dünya her gün, her saat, her dakika daha fazla güç harcayacak. ve daha kötü bir durum haline gelecektir. Ama artık dünya değişti. Günümüzde elektrikli araçlar kullanılmaya başlandı. Sana bir bilgi vereyim. bizde de var Buraya TOGG otomobiliyle geldim” dedi.

“AMACIMIZ 2030’DA AFET Senaryolarını ÖNLEMEK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu konuda alternatifler üzerinde de çalışıyoruz. Yapacağız ve yapmak zorundayız. kurtaracağız. Tüm çalışmalarımızı geri dönüştüreceğiz. Güç gereksinimini daha da azaltacağız. Dünyanın karbondioksit emisyonları muazzam bir şekilde arttı. Herkes kişi başına 1 ton karbondioksit salımına katkıda bulunmalıdır. Öyle ya da böyle, ikinci karbon ayak izimize de dikkat etmeliyiz. Bu farkındalık bu yarışta da ortaya çıktı. Bir eşya satın alıyorsanız, uzaktan gelen, farklı ambalajlanmış, çok emek harcanmış, dünyaya zarar verebilecek bir eserden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Bir meta uzaktan gelirse, kesinlikle fosil yakıtları yakar ve gücü boşa harcar. Bunlara kişisel olarak da dikkat etmemiz gerekiyor. Bu rekabetin çok büyük bir ayağı var. Bu projenin çok büyük bir anlamı var. Dünyadaki amacımız bu. 2030 yılında felaket senaryosundan kaçınmak. Bunun için çalıştınız, emek verdiniz ve ödüllendirilmek en büyük hakkınız. tebrik ediyorum” dedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Gençlerimizi güçlü bireyler olarak sahnede ağırlayabiliriz. Bunun için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gençler, başarılı öğrencilerimiz ödüllendirilecektir. Bir öğretmen olarak, başarınızın kendi yaşamınızda gelişmeye, kendi yaşamınızda uyum, keyif ve başarıya yol açmasını istiyorum.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu