Ekonomi

Amman Mineral hisseleri MSCI endeksine dahil edileceği haberiyle rekor seviyeye ulaştı

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisinin önemli oyuncularından PT Amman Mineral International’ın hisseleri 30 Kasım’dan itibaren MSCI Inc.’de işlem görmeye başlayacak. MSCI Inc.’e dahil edileceğinin açıklanmasının ardından bugün yüzde 2,5 artışla rekor seviyeye yükseldi. küresel standart endeksler. Endonezyalı madencilik şirketi, Temmuz ayındaki ilk halka arzından (IPO) bu yana değerinin %320’nin üzerinde arttığını gördü.

Periscope Analytics analistlerinin iddialarına göre MSCI endeksine dahil olmanın pasif yatırım fonlarını Amman Mineral’in yaklaşık 234 milyon dolar değerindeki hisselerini satın almaya teşvik etmesi bekleniyor. Beklenen bu sermaye girişi, özellikle yeşil enerji ve elektrikli araç tedarik zinciri sektörlerinde orta ve büyük ölçekli halka arzlar için bir merkez haline gelen Jakarta borsasındaki daha geniş büyümenin bir parçası.

Yıl başından bu yana Endonezya’daki yeni hisse satışları, önceki yıla göre %62 oranında önemli bir artışla 3,6 milyar dolara ulaştı. Amman Mineral’in halka arzı 715 milyon dolar toplayarak bu yıl Güneydoğu Asya’daki en büyük halka arz oldu. Güçlü performans, uluslararası ve yerel fonların dikkatini çekmenin yanı sıra diğer önemli endekslere de girme potansiyelinin önünü açtı.

Yatırımcılar artık Amman Mineral’in de FTSE Russell endekslerine eklenebileceği bu hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyor. Karar, ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklanacak ve uygulamanın Aralık ortasına kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Bu gelişme, Ekim ayı itibarıyla MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’ne 22 şirketin dahil olduğu Endonezya hisseleri açısından hareketli bir yılın hemen ardından geldi.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu