Haber

Konya yerli tohum için Ar-Ge’ye hız verdi

KONYA (İGFA) –Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte buğday hasadına katıldıklarını ve işbirlikleri ile Konya’da tarımsal üretime değerli katkı sağladıklarını belirtti.

Konya’nın bir tarım kenti olduğunu hatırlatan Lider Altay, “Saraçoğlu Mahallemizde 7 milyon metrekarelik alanda tarımsal üretim gerçekleştiriyoruz. Bunun 3 milyon metrekaresinde 4 çeşit kuraklığa dayanıklı buğday ürettik. Burada bir yandan atıl toprakların tarıma kazandırılmasını sağlarken diğer yandan sulamasız susuz tarımla özellikle 4 yerli tohumun istatistiki verilerini ortaya koyuyoruz” dedi.

Başkan Altay, Konya’da özellikle kurak iklimlerde yerli tohumların geliştirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, 1 milyon 400 bin metrekarelik alana nohut diktiklerini, bin 400 metrekarelik alanda da yerli ve milli tohumluk patates ürettiklerini söyledi. ​2,5 milyon metrekare.

Önümüzdeki yıl 7 milyon metrekare olan ekim alanını 10 milyon metrekareye çıkarmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Lider Altay, “Buradaki asıl amaç Konya tarım ve tarımında Ar-Ge çalışmaları yaparak atıl kalan arazileri tarıma kazandırmak. Gelecekte iklim değişikliğinden doğacak sonuçlara ilişkin bilgileri ortaya çıkarmak için “Herkese teşekkür etmek istiyorum. Karatay Belediyemiz ile birlikte projeyi geliştirmeye devam edeceğiz. Konya bir tarım şehri ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Lideri olarak burada yapacağımız çalışmalar sonucunda elde edeceğimiz bilgileri tüm Türkiye ve dünya ile paylaşma fırsatı bulacağız” dedi.

yigilca-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu